Руската авиация бомбардира украинския град Запорожие. Нанесени са значителни материални

...
Руската авиация бомбардира украинския град Запорожие. Нанесени са значителни материални
Коментари Харесай

Руската авиация нанесе удари в Запорожие, украински дронове летят към Русия

Руската авиация бомбардира украинския град Запорожие. Нанесени са обилни материални вреди, ранени са минимум 16 цивилни, оповестяват Агенция Франс Прес и Ройтерс.

При офанзивата против Запорожие, траяла два часа, малко преди и призори, са били разрушени - частично или изцяло - жилищен блок, къщи, железопътна гара.

Повреден е бил и пътнически трен, който трябвало да отпътува за Солотвино на румънската граница. Сред ранените е и 8-годишно дете, оповестиха локалните управляващи.

Руските военни са употребявали 13 авиационни бомби за днешния удар, а за цялата седмица при удари в цяла Украйна са използвали 900 - съпоставено с 40 крилати и балистични ракети и 300 дрона.

Причините управляемите авиационни бомби да са пожеланото оръжие на съветските сили са доста - поради големите ресурси на това оръжие още от руско време, относително евтиното им модифициране с уреди за сателитна навигация, разрушителната мощност на масата сред половин и 3 тона, сложното им прехващане от противовъздушната защита, както и поради и обстоятелството, че могат да бъдат изстрелвани от съветските летци, преди бомбардировачите им да влязат в обсега на украинските зенитчици.

Запорожие - град със 700 хиляди поданици до войната, е средище на една от четирите украински области, за които Русия претендира, само че съветската авиация го бомбардира интензивно през последните седмици, защото е значим логистичен възел за снабдяването на украинската войска, която държи фронта на 50-ина километра на югоизток, припомня БНР.

От различен логистичен център, само че доста по-близко до фронта в Донбас - Покровск, бе обявено за гибелта на трима цивилни вследствие на съветски артилерийски обстрел. От няколко седмици към този момент съветската войска е спряна от украинците на десетина километра от Покровск. Заради непрекъснатия обстрел десетки хиляди хора към този момент напуснаха този град и околните селища.

А от министерството на защитата в Москва оповестиха за 125 украински дрона, които са били свалени над разнообразни елементи на Русия през миналата нощ. Според данните на министерството фокусът на украинците е бил върху южната Волгоградска област - там са били прехванати 67 безпилотни апарата.

Според телеграм-канала Astra украинците са атакували авиобазата в Милерово, която се намира в Ростовска област. За гърмежи бе съожбщено през нощта наоколо до друго съветско военно летище - край Ейск, на източния бряг на Азовско море, както и в региона на Волгодонск.

Тези сведения не са доказани публично нито от съветска, нито от украинска страна.

Съобщено бе също, че украински безпилотен уред е паднал върху жилищна постройка в град Воронеж, без жертви измежду локалните поданици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР