Руската авиация активно помага на сирийската армия да унищожава радикалните

...
Руската авиация активно помага на сирийската армия да унищожава радикалните
Коментари Харесай

Руската авиация в Сирия разшири операцията от Дераа към Ел Кунейтра

Руската авиация интензивно оказва помощ на сирийската войска да унищожава радикалните ислямисти в Сирия, като уголемява зоната за осъществяване на интервенцията от провинция Дераа в северозападна посока към дребната провинция Ел Кунейтра на границата с Израел. Това оповестява профилирания по Сирия портал FAN.

В югозападната част на провинция Дераа сирийската войска мачка ислямистите от близката до ИД формация „ Джейдш Халид ибн Ал-Уалид. САА унищожава методично с оръдеен огън позициите на терористите в долината на река Ярмук и овладява оперативни рубежи и посоки.

Армията взела под собствен надзор 13 градове и села в приграничната територия сред провинциите Дераа и Ел Кунейтра.

Руската авиация в този момент изпреварващо нападна позиции в Ел Кунейтра по границата на анексираните от Израел Голански възвишения. Нейните дейности са обясними: през вчерашния ден израелската ПРО смъкна сирийски изтребител откакто навлязъл на 2 км в израелското въздушно пространство. Сега обстановката обаче е изменена: Първо, съветските самолети имат по-модерна навигационна инсталация за установяване на местоположението си и, второ, Тел Авив надали е не запомнил какво се случи, откакто съветски Су-24 навлезе за 18 секунди във въздушното пространство на Турция и беше свален.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР