Руската армия започна очакваната офанзива за превземане на Донбас. Информацията

...
Руската армия започна очакваната офанзива за превземане на Донбас. Информацията
Коментари Харесай

Смърт и разрушение в Украйна

Руската войска стартира предстоящата атака за завладяване на Донбас. Информацията беше доказана от украинския президент Володимир Зеленски и Генщаба на украинските въоръжени сили. Войната, която съветският агресор стартира на 24 февруари, навлиза в решителна фаза.

Русия отприщи ракетен и артилерийски огън по редица източни региони в понеделник, като осем цивилни бяха убити в град Кремина в Луганск и в региона на Донецк. Седем души бяха убити и още 11 бяха ранени при ракетни удари в западния Лвов, град, който значително беше пощаден от офанзивите, следени другаде в Украйна.

След редица провали в Киевска област съветската войска се прегрупира и измести фокуса си за изток. Този напън в региона, прочут като Донбас, може да значи още по-продължителен спор. Силите на Владимир Путин към този момент провокираха филантропична злополука на изток, трансформирайки Мариупол в руини, само че не съумяха да нанесат проваляне на украинската войска. Ако Русия завладее цялостен Донбас, това ще даде на Владимир Путин някаква победа в тази пълномащаба война против Украйна, стартирана непредизвикано на 24 февруари.

Следващата стъпка ще бъде анексирането на Донбас, тъкмо както направи с Крим след дискредитиран референдум през 2014 година Според редица анализатори Путин желае да реализира някаква победа в Украйна преди 9 май, когато Русия отбелязва Дена на успеха против нацисткия режим през Втората международна война. Междувременно кметът на Мариупол Вадим Бойченко съобщи, че 40 000 цивилни са принудително депортирани в Русия. Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че Мариупол не е паднал - макар продължаващите удари на Русия. „ Продължихме да следим концентрацията на техните [руски] въздушни удари и артилерия в Донбас и на юг, изключително към и в Мариупол “, сподели Кърби. Украинците оказват опозиция, сподели той, макар все по-агресивните дейности на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР