Руската армия вече не е в състояние да провежда паралелно

...
Руската армия вече не е в състояние да провежда паралелно
Коментари Харесай

ISW: Руската армия не може да провежда няколко операции едновременно

Руската войска към този момент не е в положение да организира редом няколко офанзивни интервенции и концентрира напъните си върху Бахмут. До такива изводи стигнаха анализатори от Американския институт за проучване на войната (ISW), представени от УНИАН.

Експертите се базират на думите на заместник-началника на Главното оперативно ръководство на Генералния щаб на Украйна Алексей Громов, който в навечерието заяви за прехвърлянето на съветски войски от региона към Авдеевка в този на Бахмут. Именно там в този момент са ориентирани главните старания.

" Изявлението на Громов удостоверява дългогодишната оценка на ISW, че съветските въоръжени сили в настоящия си тип не са способни да организират огромни едновременни офанзивни акции на няколко фронта ", се споделя в известие на института.
Според заместник-министъра на защитата Анна Малиар в Бахмут руснаците правят до 50 набези всеки ден.

Частната войска " Група Вагнер ", която се употребява интензивно в борбите за Бахмут, всекидневно губи бойците си. Според съветския опозиционен публицист Игор Яковенко, при такива темпове, " Вагнер " ще имат задоволително военни за офанзивите си едвам няколко седмици, написа " 24 часа ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР