Руската армия в рамките на продължаващата специална военна операция нанася

...
Руската армия в рамките на продължаващата специална военна операция нанася
Коментари Харесай

Руската армия унищожи батарея US гаубици, обкръжена е групировка украински части и чужди наемници

Руската войска в границите на продължаващата специфична военна интервенция нанася удари по военни обекти на територията на Украйна. Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията са поразили жива мощ и военна техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСЕ) в 367 региона. За последното денонощие са премахнати над 620 националисти, 19 танка и други бойни бронирани машини, както и 17 специфични автомобила.

Говорителят на съветското министерство на защитата ген.-лейт. Игор Конашенков добави, че са унищожени още пет склада за муниции, артилерийско въоръжение и други материали на територията на ЛНР и град Николаев. Поразени са също по този начин артилерийски и минометни подразделения в 62 региона, включително артилерийска батарея американски гаубици М777 в региона на Олешка в Харковска област.

Конашенков добави, че в региона на Горски и Золотое в Донбас изцяло е обкръжена формация украински войски. В блокада са попаднали няколко военни формирования, в това число бригадна артилерийска група, нацистки група от " Десен бранш " и отряд задгранични наемници.

Като цяло са обградени до 2000 души - към 1800 военнослужещи, 120 нацисти от " Десен бранш ", до 80 задгранични наемници. В чувала са попаднали още над 40 бронирани машини и към 80 оръдия и миномети, изброи Конашенков.

Говоритулят на съветското МО означи, че " съгласно признанията на предали се украински бойци обкръжената формация е изтощена, комплектовката на бойните подразделения е под 40%, липсва връзка с командването, а снабдяването с оръжие, муниции, гориво и други средства е изцяло прекъснато ".

Украинските сили търпят съществени загуби и на други посоки. При ракетни удари на Въздушно-космическите сили на Русия по три пункта на дислокация в Николаевска и Харковска области са премахнати над 200 задгранични наемници и до 100 украински националисти.

Брегови ракетен комплекс " Бастион " е нанесъл удар по ЗРК С-300 в региона на Одеса. Целта е унищожена.

За последното денонощие съветските сили за противовъздушна защита са свалили 2 самолета Су-25, 5 украински дрона, както и 5 тактически ракети " Точка-У ".

От началото на специфичната военна интервенция общо са унищожени - 213 самолета, 132 вертолета, 1334 дрона, 350 зенитни ракетни комплекса, 3769 танка и други бойни бронирани машини, 659 бойни машини за реактивен залпов огън, 3002 оръдия на полевата артилерия и миномети, както и 3835 единици специфична военна автомобилна техника.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР