Руската армия си е поставила за цел да превземе град

...
Руската армия си е поставила за цел да превземе град
Коментари Харесай

Русия си е поставила за цел да превземе град Часов Яр до 9 май, смятат от Киев

Руската войска си е сложила за цел да превземе град Часов Яр до 9 май, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване от през вчерашния ден на главнокомандващия украинските въоръжени сили - генерал-полковник Олександър Сирски. Агенцията добавя, че по този начин висшият украински боен шеф е отдал първостепенна значимост на сраженията в източната част на Украйна, където Москва ускорява нападенията си.

Ройтерс отбелязва, че вероятно завладяване на обитаемото място на запад от разрушения град Бахмут за Деня на успеха на Съюз на съветските социалистически републики във Втората международна война би бил от стратегическо значение за духа на съветската войска, още повече като се има поради забавянето на военната помощ за Киев от Запада.

Според Сирски, който в края на предходната седмица предизвести, че ситуацията на източния фронт се утежнява, Русия концентрира напъните си западно от окупирания Бахмут в опит да превземе Часов Яр, преди да продължи настъплението си към град Краматорск, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР