Руската армия ще прекрати огъня в Украйна и ще отвори

...
Руската армия ще прекрати огъня в Украйна и ще отвори
Коментари Харесай

Руската армия обяви, че отваря хуманитарни коридори за евакуация в Украйна

Руската войска ще приключи огъня в Украйна и ще отвори филантропични коридори за евакуация от 10:00 часа локално време (9:00 БГ), заяви организация „ Интерфакс “, като цитира министерството на защитата в Москва.

Коридори за евакуация ще има от столицата Киев, Мариупол, Харков и Суми.

Русия подхваща стъпката по експлицитната молба на френския президент Еманюел Макрон, както и предвид на обстановката в тези градове, се акцентира в изказването.

Същевременно за през днешния ден е плануван третият кръг от руско-украинските договаряния за помирение, откакто диалозите от предходната седмица, в това число договореностите за филантропични коридори, не дадоха забележим резултат.

От Генералния щаб на украинските въоръжени сили предизвестиха, че Русия се готви за солидна офанзива против столицата Киев. Москва обстрелва интензивно градовете в покрайнините на столицата и попълня запасите си от гориво от Беларус в подготовка за нападението, твърди Киев. 

Украинската страна заяви, че е съумяла да си върне контрола над източния град Чугуев в Харковска област с население от 31 хиляди души. Според украинския общоприет щаб при сраженията са убити двама високопоставени съветски командири.

Ожесточени боеве се водят в покрайнините на град Николаев, на пътя на съветското нахлуване към Одеса. Кметът на града удостовери, че в последните часове съветската страна е засилила обстрела, като цел на бомбардировките са станали и жилищни здания. Кметът предизвести популацията и за голям брой неизбухнали снаряди, които да не приближават.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия се готви да бомбардира и най-голямото пристанище на страната – Одеса.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР