Руската армия съобщи, че е убила 5 диверсанти от Украйна

...
Руската армия съобщи, че е убила 5 диверсанти от Украйна
Коментари Харесай

Петима украински войници убити при престрелка по границата

Руската войска заяви, че е умъртвила 5 " диверсанти " от Украйна на съветска територия, оповестява Агенция Франс Прес.

Русия твърди, че петимата украински бойци са убити при престрелка по границата. Москва твърди, че нейните сили са унищожили и два бронетранспортьора.

Развитието на събитията идва на фона на продължаващото изостряне на обстановката в отцепническите региони на Донбас, Донецк и Луганск, които оповестяват за засилен обстрел, минометен огън, снайперистки и саботажни офанзиви от страна на украинските сили. В петък отцепниците активизираха запасите си и оповестиха евакуация на цивилното население в Русия.

Петимата членове на украинска диверсионна група са били убити от съветските войски и силите на ФСБ за защита на границата, откакто са се пробвали нелегално да преминат съветската граница, заяви пресслужбата на Южния боен окръг на Русия. Посочва се, че случаят е станал на границата сред Украйна и съветската област Ростов.

Твърди се, че по време на боевете две бойни машини на пехотата на украинските въоръжени сили са се пробвали да приберат диверсантите, само че са били унищожени благодарение на противотанково оръжие, откакто са минали на територията на Русия.

По данни на военните съветските войски и граничари не са претърпели загуби.

Russian Army says killed 5 `saboteurs` from Ukraine on Russian territory (From Agencies)
— ET NOW (@ETNOWlive)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР