Руската армия променя тактиката си - опитва се да премахне

...
Руската армия променя тактиката си - опитва се да премахне
Коментари Харесай

Руснаците смениха тактиката- горят телата на убитите цивилни в мобилни крематориуми

Руската войска трансформира тактиката си - пробва се да отстрани телата на убитите цивилни украинци от улиците и мазетата, с цел да заличи следите от закононарушенията, твърди Зеленски. Кметът на Мариупол приказва за " нов Аушвиц ", оповестява

Експерти от западните държавни управления допускат, че скоро ще бъдат разкрити още жестоки закононарушения на съветските войски. Служител на английското държавно управление акцентира, че следствията за военни закононарушения ще бъдат едно от наследствата на този спор. Конкретната отговорност за закононарушенията е на причинителите, само че и съветското държавно управление носи голяма виновност, сподели той. С изказванията си за хипотетичния геноцид на рускоезичното население в Украйна то сътвори климат, който в композиция с военните провали на съветската войска води до токсична примес, показва представителят на английското държавно управление.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че Русия се пробва да скрие доказателства за осъществени от армията ѝ военни закононарушения в Украйна. " Разполагаме с информации, съгласно които съветските войски са трансформирали тактиката си и към този момент се пробват да отстранен телата на убитите украинци от улиците и мазетата в обсадените от тях области ", сподели Зеленски в своето вечерно видеосъобщение. " Това е единствено опит да прикрият доказателства и нищо повече. " А задачата е да затрудни интернационалните следствия. Явно съветското управление в действителност се опасява, " че гневът на целия свят, провокиран от видяното в Буча и в други градове, може да се повтори ". Според Зеленски хиляди украинци са безследно изчезнали - те или са мъртви, или са били откарани в Русия.

Убита стара жена в Буча

Москва няма по какъв начин да избяга от отговорност за осъществените закононарушения в Украйна, даже и единствено поради високия брой убити украинци, сподели още Зеленски. С помощта на следствия, очевидци и сателитни фотоси изгубването на украинските жители ще бъде разяснено, сподели украинският президент в своето видеообръщение. Освен това той прикани хората в Русия да упорстват за завършек на войната в Украйна. Решаващ мотив за това би трябвало да бъде убийството на цивилни жители в завзетите от съветските войски градове като Буча. " Никой от тези хора в Русия, които не упорстват за завършек на войната и изтеглянето на съветските войски от Украйна, няма бъдеще ", сподели Зеленски. Руските жители по-скоро би трябвало да се опълчат на репресивния уред, вместо цялостен живот да " бъдат сравнявани с нацисти ".

Съединени американски щати: Украйна може да завоюва войната

Съединени американски щати са уверени, че Украйна може да завоюва войната против Русия. " Разбира се, че могат да завоюват ", сподели представителят на Пентагона Джон Кърби. Доказателството за това са ежедневните развития, които всички ние виждаме. Кърби добави, че Съединени американски щати ще поддържат Украйна с още противотанкови ракети. Освен това се водели договаряния и за доставки на още дронове. Кърби уточни, че сега в Съединени американски щати нямат сигнали за директно идна приложимост на химически или биологични оръжия във войната в Украйна. В момента няма наблюдения за това съветски войски да внасят сходни оръжия в Украйна, сподели още Кърби.

Същевременно Русия укорява Украйна, че възнамерява " провокация " с химически оръжия и че ще упрекна за това Москва. Украински специфични елементи били положили мини в склад със 120 тона хлор в източноукраинския град Первомейский, разгласи представител на съветското министерство на защитата. " Този лагер би трябвало да бъде взривен, с цел да обвинят Русия, че е провокирала сякаш химическа злополука, която е предизвикала гибелта на локалните хора. " Ставало дума за " доказани информации ", сподели представителят, без да ползва доказателства за това.

Кметът на Мариупол насочва тежки обвинявания

Кметът на обсадения пристанищен град Мариупол Вадим Бойченко насочва тежки обвинявания. Той укорява Русия, че се пробва да прикрие военни закононарушения. По думите му съветските бойци изгаряли труповете на убитите цивилни украинци в мобилни крематориуми. Така руснаците желали да прикрият следите, разгласи кметът в Телеграм. " Това е нов Аушвиц и нов Майданек ", е представен да споделя Бойченко. Съобщенията от Мариупол от седмици не могат да бъдат верифицирани - една от аргументите за това е, че и самостоятелните интернационалните медии към този момент не могат да работят там. Но и преди обвиняванията на Бойченко украински служби и медии неведнъж осведомиха за това, че съветските войски употребяват мобилни крематориуми. Тогава обаче се споделяше, че те се използват за изгарянето на телата на личните починали в сраженията бойци, с цел да се прикрие действителния брой на убитите съветски бойци. И за това изказване до този миг няма удостоверение от самостоятелен източник.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР