Руската армия продължи днес обстрелите си в Донецка област –

...
Руската армия продължи днес обстрелите си в Донецка област –
Коментари Харесай

Киев: Русия продължава да обстрелва Украйна и готви нови операции

Руската войска продължи през днешния ден обстрелите си в Донецка област – Източна Украйна, и след 4,5 месеца война приготвя съгласно украински държавници " нови интервенции ", съобщи Франс прес.

Съединени американски щати, които не престават да подкрепят Киев във боен проект, желаеха в това време от Китай да осъди " съветската експанзия " в Украйна, а Англия посрещна първата група украински военни, които ще образова.

" Погледите на всички нападателни придвижвания и политически режими в света са приковани в този момент към това, което ни предизвиква Русия ", написа през днешния ден в Инстаграм украинският президент Володимир Зеленски.

" Ще може ли светът да потърси отговорност от същинските военни нарушители? " – запита президентът и предизвести за риска от " стотици други експанзии ", в случай че това не стане.

В източната и в южната част от страната сирените не замлъкнаха цяла нощ. Жителите на градчето Дружковка южно от Краматорск бяха събудени през днешния ден от хипотетична ракетна офанзива, след която остана голям кратер пред потърпевш от нея локален супермаркет.

Руските сили, оповестили при започване на юли, че са поели контрола над Луганска област, в този момент са взели на прицел Донецка. Целта им е да окупират целия Донбаски минен басейн, който след 2014 година, когато Русия анексира Крим, отчасти се управлява от сепаратисти, подкрепяни от Москва, отбелязва Агенция Франс Прес.

Украинският генщаб заяви през днешния ден за съветски обстрели в източните райони и против Харков на североизток, само че не и за атака по суша. Войските на Москва наподобява не щурмуват сега обекти в Украйна като се изключи опит да завладяват село Доломитное близо до източния град Бахмут.

Руската войска увери в това време, че е нанесла обилни вреди на украинските сили край град Николаев на юг и град Днепър. Министерството на защитата в Москва заяви за удари на войските му в Донецк и Харков; съгласно украинската прокуратура там са ранени шест души.

Сепаратистите пък упрекнаха Киев, че е прекъснал подаването на газ в град Запорожие на югоизток.

Руската войска се прегрупира и приготвя нови интервенции в Славянск, Краматорск и Бахмут, съобщи през вчерашния ден в Телеграм губернаторът на Донецка област Павло Кириленко.

Според него " цялата линия на фронта непрестанно се обстрелва ". Тази заран той заяви за петима убити и седем ранени цивилни нощес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР