Руската армия продължава всекидневно да извършва военни престъпления в Украйна.

...
Руската армия продължава всекидневно да извършва военни престъпления в Украйна.
Коментари Харесай

Поредната отвратителна лъжа на Русия

Руската войска продължава ежедневно да прави военни закононарушения в Украйна. Продължава и да популяризира отвратителни неистини, пробвайки се да ги скрие. Поредната такава неистина е обвързвана с офанзивата в Кременчук.

Руските нашественици удариха с ракети търговски център, в който по това време е имало над хиляда цивилни. Десетки са жертвите на тази безсмислена офанзива по цивилни, които по никакъв метод не са застрашавали националната сигурност на Русия. Режимът на Владимир Путин безочливо излъга, че този търговски център „ не е функционирал “ по време на офанзивата.

Във видео, снимано часове преди непредизвиканата офанзива, се вижда доста добре по какъв начин магазините в центъра работят, а цивилни жители се разхождат вътре и се пробват да водят естествен живот. Снимки, снимани след терористичната офанзива, също потвърждават, че центърът е функционирал и е бил цялостен с хора и артикули. Москва продължава да лъже, че в Украйна нападна единствено военни цели със стратегическо значение за Украйна. Руското министерство на защитата лъже, че в Кременчук не е стреляло по цивилни невъоръжени дами и деца, а вместо това е атакувало „ склад за муниции “.

От началото на пълномащабната война 120 000 жилищни здания са унищожени от съветските нашественици. Близо 5000 цивилни са убити, измежду които 341 деца. Руските бойци изнасилват деца и дами в Украйна, разграбват домове и ежедневно съзнателно убиват невъоръжени цивилни жители. Събрани са доказателства досега за 20 000 военни закононарушения, осъществени от бойците на Путин в Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с апел организацията да дефинира Русия като терористична страна и да изпрати следователи да инспектират ракетната офанзива против търговски център в град Кременчук. От началото на пълномащабната инвазия изминаха 125 дни, а изгледите войната да завърши скоро не са оптимистични. Диктаторът Путин се пробва по принудителен метод да възвърне сферите на въздействие от времето на Съюз на съветските социалистически републики. Вместо това обаче той разшири НАТО, а също така даже съдружниците му в ОДКБ не признават противозаконната окупация на украински земи.

This video shows the shopping center in on June 25.

The Defense Ministry still spreads the lie that the shopping mall was " non-functioning ".

— NEXTA (@nexta_tv)

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР