Руската армия продължава офанзивата си в източната част на страната

...
Руската армия продължава офанзивата си в източната част на страната
Коментари Харесай

Амнести Интернешънъл обвини Русия във военни престъпления


Руската войска продължава офанзивата си в източната част на страната и е на път да превземе основен град в Луганска област. Продължава и съпротивата в завода „ Азовстал “ в Мариупол.

А след 72-а дни експанзия в Украйна "Амнести интърнешънъл " упрекна съветската войска, че е прави военни закононарушения.

Правозащитната организация е разследвала хиляди сигнали. „ Амнести “ оповести резултатите от следствието с ангажимента, че в извънредно редки случаи е установила такива нарушавания от страна на някоя страна.

„ Руската войска е забъркана в съществени нарушавания на интернационалното право, в това число извънсъдебни изтезания, непропорционални и безразборни офанзиви против цивилното население в гъстонаселени региони. Използване на касетъчни бомби “, съобщи генералният секретар на „ Амнести Интърнешънъл “ Аниес Каламар.

Кремъл още не афишира публично дали ще има церемониал на 9 май в Мариупол, само че отхвърля спекулациите, че може да употребява нуклеарно оръжие в Украйна.

„ Това е преднамерена неистина. Русия твърдо се придържа към правилото, че в една нуклеарна война няма да има спечелили и такава не може да бъде започвана “, съобщи представителят на МВНР на Русия Алексей Зайцев.

По информации на американски медии, прекомерно евентуално е американското разузнаване да е дало координатите на съветския крайцер "Москва ", който беше потънал в Черно море в средата на април с противокорабни ракети „ Нептун “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР