Руската армия продължава настъплението си в Бахмутско направление в близост

...
Руската армия продължава настъплението си в Бахмутско направление в близост
Коментари Харесай

ВСУ ще нанесат мащабен удар по един от „старите“ региони на Русия: това не беше включено в сводките на СВО

Руската войска продължава настъплението си в Бахмутско направление наоколо до селищата Клещеевка, Ивановское и Богдановка. В тила на врага в покрайнините на Константиновка бяха ударени местата, където се бяха струпали противников личен състав и бронирани машини.

По време на офанзивата северно от Андреевка нашите сили още веднъж навлязоха в позиции на съперника в региона на ж.п. линията. На изток от Клещеевка украинските войски се пробваха да контраатакуват, само че по време на яростни борби в горския пояс те изгубиха два танка. Пехотата на украинските въоръжени сили беше принудена да се отдръпна назад към селото.

Сега в Клешчеевка се унищожават огневите точки и живата мощ на съперника, оповестява войник от това направление с позивна „ Тъмни “:

Пространството се стеснява

На Авдеевския сектор на фронта нашите войски усилват натиска върху северния перваз на Степовое, над обитаемата зона е открит цялостен надзор на огъня, тя на практика се е трансформирала в „ сива зона “. Активно се употребява бронетехника и авиация. Първоначално врагът имаше доста мощна позиция над Степовое, само че ресурсите му тук се изчерпват.

Има известия, че съперникът се отдръпва към Бердичи. Това обаче няма да усъвършенства тактическата позиция на украинската войска. Предварително основаните полеви укрепления единствено ще стабилизират фронтовата линия за известно време.

Телеграм каналът „ Военен обзор “ счита, че северният маршрут за доставяне на групировката „ Авдеевка “ на въоръжените сили на Украйна дефинитивно е отвън играта:

Противникът се пробва да трансферира запаси от други региони в този сектор на Авдеевския фронт, само че нуждата да се сдържа съветската войска по едно и също време в десетки посоки постанова прахосване на сили и средства. Западните медии означават, че нашите войски методично стесняват пространството към Авдеевка.

Плановете на ВСУ и на армията на Русия

Експертите не престават интензивно да разискват тактиката на украинската войска за 2024 година Подчертават се следните основни точки:

врагът минава в защита по настоящата граница;

ВСУ построяват доста мощни укрепления по цялата фронтова линия;

врагът разчита на FPV дронове, „ смъртолети “ и дронове - бомбардировачи. С тяхна помощ се възнамерява да се приковат и смелят нашите настъпващи части;

врагът има висококачествено многопластово разузнаване и прецизна работа по нашата техника, това също ще бъде подчертано;

към днешния ден Киев възнамерява да набере минимум 150 хиляди души в армията.

В същото време военният сътрудник Алексей Живов счита, че украинските въоръжени сили ще натрупат сили за „ имиджов “ удар по един от „ старите “ райони на Русия. Това евентуално ще се случи в края на зимата или началото на пролетта на идната година.

Поради новата тактичност на врага, каква тактика би трябвало да употребява съветската войска през идната година?

По мнението на същия Живов, преди всичко е належащо изцяло да се освободи Авдеевка, да се стабилизира целият Донецки фронт, да се превземе Угледар, да се стигне до позициите на ВСУ в Запорожие от региона на Донецк и до десния бряг на Днепър, последвано от завръщането на Херсон.

За всичко нагоре, като се вземе поради тактиката на въоръжените сили на съветската федерация, е належащо:

засищане на частите със средства за контрабатарейна борба;

акцент върху високоточните реактивни системи за залпов огън, блуждаещи муниции от вида на Ланцет и други сходни. Всички щатни роти би трябвало да разполагат с голям брой дронове от всевъзможен вид;

висококачествена комуникация;

належащо е да се вкарат нови типове авиационни муниции, интензивно да се употребяват касетъчни бомби с модули за планиране;

висококачествено разузнаване, поддръжка на настъпващите формирования благодарение на артилерия и FPV дронове;

би трябвало да има принцип: „ Няма средства за подавяне на дронове – няма нахлуване “. Използването на щурмови бригади и техника единствено под прикритието на компактни системи за радиоелектронна битка.

- споделя военният сътрудник.

Всички на фронта

Киев продължава да ескалира. Представители на украинското държавно управление и военни настояват, че даже 500 хиляди бойци няма да са задоволителни в борбата с руснаците. Необходимо е повече. Така един от командирите на ВСУ Евгений Дикий отбелязва, че половин милион е единствено за първите два месеца. След това е належащо повече. И ние би трябвало да съберем тези хора в близко бъдеще.

Той се повтаря и от секретаря на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов, който акцентира, че всички жители на Украйна би трябвало да вземат участие в спора. Отмина времето, когато жителите имаха вяра, че войната е чисто въпрос на военните. Този метод към този момент не е настоящ.

- сподели Данилов.

Военният сътрудник Евгений Поддубни счита, че на хората, които Киев принудително кара до гибел, би трябвало да се помогне да се предадат. С наближаването на нашата Победа те ще бъдат повече. Украйна следва пътя на Третия райх в доста връзки, в това число в мобилизационните действия. На този декор съветската войска продължава да усилва както броя и качеството на бойната подготовка, по този начин и концентрацията на модерни въоръжения и техника:

Съединени американски щати свършват парите

Съединените щати започнаха незабавно да разискват със съдружниците си опцията да употребяват замразени съветски активи, с цел да оказват помощ на Украйна. Това се дължи на обстоятелството, че финансовата и военна поддръжка за Киев е мощно понижена. Това написа New York Times, базирайки се на източници измежду американски и европейски чиновници.

Трябва да си несдържан оптимист, с цел да мислиш, че тези 300 милиарда $ в миналото ще се върнат в Русия. Дори единствено тъй като тези пари в никакъв случай не са съществували и появяването им на пазара ще срине европейската стопанска система. По същите аргументи никой няма да даде тези средства под формата на пари на Украйна, сподели политологът Юрий Якор в диалог с кореспондента на Царград:

Друга причина е, че окончателната конфискация на пари ще покаже на китайските, арабските и африканските страни, че не могат да държат пари в Европа, „ белите господа “ просто не умеят да държат на думата си. Но Русия знае по какъв начин и продължава да доставя газ на Европа. Има и най-малко малко вяра, а изваждането на всички пари е прекомерно мъчно. Но тук ще би трябвало да се минимизират рисковете.

Западът изчерпва свободните си пари и даването им на Украйна в този момент значи да ги отнемате от вашите гласоподаватели. Изводът е елементарен: към момента няма да ви дадат парите - ще ви дадат приходите, получени през последната година и половина. А къде ще се харчат замразените запаси, ще разберем едвам след време.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР