Руската армия продължава да прехвърля войски от северната част на

...
Руската армия продължава да прехвърля войски от северната част на
Коментари Харесай

Руската армия се готви за отбрана на Херсонска и Запорожка област

Руската войска продължава да трансферира войски от северната част на Донецка област, с цел да ускори отбранителните позиции в Южна Украйна и по този начин най-малко за известно време да спре офанзивата против Славянск.

Представителят на украинското военно разузнаване (ГУР) Вадим Скибицки разгласи, че о ще преди две седмици съветските сили са изтеглили въздушно-десантните тактически групи от Донецка област и са предислоцирали подразделенията си в окупираните територии на Херсонска област.



На това обръща внимание Институтът за проучване на войната (ISW) в ежедневния си разбор за Украйна.

Скибицки добави, че съветските сили предислоцират военни групи, които работят в Славянск и в Южна Украйна и трансферират огромен брой войски в Крим, с цел да се приготвят да защитят окупираните Херсонска и Запорожка област против украински контраофанзиви. Министерството на защитата на Обединеното кралство също означи, че съветските сили евентуално са разпознали, че З апорожката област е уязвимо място , което се нуждае от укрепване.

От украинския Генерален щаб също бе обявено, че съветските сили се прегрупират в Запорожка област . В обществените мрежи през последните седмици бяха публикувани фрагменти, от които излиза наяве по какъв начин съветските сили реалокират съоръжение и личен състав както в Запорожка, по този начин и в Херсонска област.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР