Руската армия предприе тази нощ масирано въздушно нападение срещу Украйна,

...
Руската армия предприе тази нощ масирано въздушно нападение срещу Украйна,
Коментари Харесай

Най-малко 17 души бяха ранени при руска въздушна атака срещу украинския град Кривой рог

Руската войска предприе тази нощ масирано въздушно нахлуване против Украйна, като нанесе удари по Киев и западната Лвовска област и рани минимум 7 души, в това число и представител на избавителните служби в град Кривой рог, съобщи Ройтерс.

Военновъздушни сили на Украйна обявиха, че тази нощ са унищожили 31 от общо 49 съветски дрона, атакували разнообразни елементи на страната. 

Около 10 дрона бяха прехванати в региона на Киев, съобщи в " Телеграм " регионалната военна администрация, като добави, че няма данни за материални вреди и ранени. Сирените за въздушна паника тази нощ бяха в столицата бяха задействани два пъти в продължение на общо три часа. 

Лвовска област, която се намира до границата с Полша, също бе атакувана, само че не се оповестява за жертви и вреди, написа Българска телеграфна агенция.

Украинското Министерство на вътрешните работи съобщи в " Телеграм ", че съветската войска е нанесла удари и по обекти в град Кривой рог, ситуиран на към 400 км югоизточно от Киев, където са ранени 17 души, в това число и представител на избавителните служби. Осем от потърпевшите са настанени в болница. Министерството добави, че постройка на градската администрация е била отчасти разрушена. Има и вреди по няколко жилищни здания и по коли, а съоръжение на избавителните служби е било развалено при избухнал за малко пожар. Вътрешното ведомство разгласява и фотоси, на които се вижда по какъв начин чиновници от незабавна помощ оказват помощ на ранени хора.  

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да удостовери известията посредством самостоятелен източник. Към момента няма коментар от съветска страна. Както Москва, по този начин и Киев отхвърлят обвиняванията, че нападат цивилни. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР