Руската армия прави всичко необходимо във връзка с украинските удари

...
Руската армия прави всичко необходимо във връзка с украинските удари
Коментари Харесай

Кремъл: Армията прави всичко необходимо, за да предотврати атаки срещу Русия

Руската войска прави всичко належащо по отношение на украинските удари с дронове и ракети против територията на Русия и остава в бойна подготвеност, съобщи Кремъл след вълната от украински офанзиви тази нощ, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Украйна удари през нощта цели на територията на Русия с минимум 25 дрона и 9 ракети в масирано нахлуване, което провокира пожар в огромна съветска петролна рафинерия на втория в света максимален експортьор на нефт.

Пожар избухна в горивно-енергийния комплекс НОРСИ покрай град Нижни Новгород, четвъртата по величина рафинерия в Русия, след украинска офанзива с дронове, обявиха съветски публични лица. Комплексът, който е благосъстоятелност на съветската нефтодобивна компания " Лукойл " и публично носи името " Нижегороднефтеоргсинтез ", се намира на към 430 км източно от Москва.

Рафинерията НОРСИ преработва към 15,8 млн. тона съветски недопечен нефт годишно или 5,8% от общия размер на рафинирания недопечен нефт по данни на нефтопреработвателната промишленост. Според данните рафинерията създава към 4,9 млн. тона бензин, което съставлява 11% от общото количество бензин, създаван в Русия, 6,4% от дизеловото гориво, 5,6% от мазута и 7,4% от авиационното гориво в страната.

Губернаторът на Ленинградска област Александър Дрожденко съобщи, че украински дрон е бил погубен в покрайнините на град Кириши, където се намира рафинерията " Киришинефтеоргсинтез " на съветската нефтодобивна и газодобивна компания " Сургутнефтегаз ".

Тя е една от двете най-големи рафинерии в Русия, където се преработват към 17,7 млн. тона съветски недопечен нефт или 6,4 % от общото количество за страната съгласно източници от нефтопреработвателната промишленост. Според данните рафинерията създава към 2,3 млн. тона бензин, което съставлява 5,3 % от общото количество, създавано в Русия, 7,6% от дизеловото гориво, 16,3% от мазута и 3,4% от авиационното гориво в страната.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР