Руската армия потвърди днес, че е нанесла вчера ракетен удар

...
Руската армия потвърди днес, че е нанесла вчера ракетен удар
Коментари Харесай

Руската армия потвърди, че е нанесла ракетен удар по жп гарата в Чаплино

Руската войска удостовери през днешния ден, че е нанесла през вчерашния ден ракетен удар по железопътната гара в Чаплино, Централна Украйна, само че сподели, че е умъртвила украински военни, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на министерството на защитата на Русия.

Тази заран украинската железопътна компания съобщи, че 25 цивилни, измежду които две деца, са били убити при офанзивата с няколко ракети в Днепропетровска област.

Руското министерство на защитата удостовери нападението, само че увери, че са били убити над 200 украински бойци от запаса. То сподели в дневната си сводка, че ракета " Искандер " е поразила боен трен, който трябвало да достави боеприпаси за фронта в Донбас.

Твърденията и на двете страни в спора не може да бъдат доказани по самостоятелен път, отбелязва Ройтерс.

Днепропетровска област е прилежаща на Донецка област, която в този момент е съществена цел на съветската войска в Украйна.



Нападението бе наказано от Запада.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел прикани да бъде потърсена отговорност от хората, виновни за офанзивата. " Европейски Съюз изрично осъжда жестоките съветски удари против цивилни " в Украйна през вчерашния ден, написа в Туитър Борел, представен от Агенция Франс Прес.

Министерството на защитата на Русия сподели още в сводката си, че осем украински изтребителя са били унищожени при удари по военновъздушни бази в Днепропетровска и прилежащата Полтавска област. Ако известието е правилно, това би била една от най-тежките загуби на военновъздушните сили на Украйна през последните седмици, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР