Руската армия постепенно отблъсква ВСУ от Донецк. Сега се водят

...
Руската армия постепенно отблъсква ВСУ от Донецк. Сега се водят
Коментари Харесай

„Краят е близо“. Какво се случва на ключов участък от фронта

Руската войска последователно отблъсква ВСУ от Донецк. Сега се водят яростни борби за Маринка - за всяка къща. Основната работа се прави от щурмовите елементи. За една от тях - в репортажа.

Невидима ротация

" Благодарение на гъстата мъгла е относително безвредно да се влезе в позициите. Обикновено вършим това на мръкване. И като предписание на къси прибягвания. Разстоянието сред нашите и украинските позиции тук-там е единствено на 100 метра “, споделя войник с позивна „ Гриня. “

Времето обаче е в изгода и на ВСУ - те се сменят, носейки муниции и подкрепления.

При добра видимост даже дребни скупчвания на жива мощ или техника незабавно се покриват от минохвъргачки, артилерия, както и от танкове.

" До свечеряване би трябвало да заемем четири здания. Веднага щом мъглата се разсее, ще излетим за разузнаване. След това ще се опитаме да хвърлим гранати и спонтанни бомби, а също по този начин ще изстреляме няколко дрона камикадзе “, споделя Гриня.

Стигайки до мазето на порутена къща, където се намира ротата на войник с позивна „ Гастон “, виждаме по какъв начин бойците зареждат десетки акумулатори, закрепват взривни устройства. И чакат дроновете да открият връзка със спътниците. Бойците от ВСУ от своя страна от време на време включват радиоелектронна битка и основават разстройства.

„ Тук даже и най-скъпият дрон е консуматив “, споделя Михаил, командирът на ротата оператори на дронове. „ Много по-голям е животът на момчетата, които могат да бъдат избавени с помощта на това летящо желязо “, добавя той.

Ефектът на изненадата

Битката за Маринка стартира предишното лято. Руските войски се укрепиха в по този начин наречения нов град, поеха контрола над няколко източни квартала. Битките са яростни. В селището от дълго време няма цивилни и не е останала нито една оживяла къща.

" В началото се движехме сносно. Лично аз избрах нощни набези. Има резултат на изненада “, спомня си Гастон.

ВСУ обаче скоро се приспособяват към това: те дават на бойците камери за нощно виждане и слагат датчици за придвижване на всички места. На къщите са окачени камери за нощно виждане. Напредването се забави.

„ Когато се отдръпват, те взривяват три-четири къщи пред себе си - споделя командирът на ротата, - т.е. основават по този начин наречената буферна зона, където се виждат всичките ни придвижвания, и по-късно удрят с пресечен огън от картечници, оръдия, минохвъргачки, снайпери. Или, в противен случай, пускат ни на два-три метра и стрелят след това съвсем от упор “.

Сега в Маринка работят няколко подразделения на ВСУ: морска пехота, Националната армия, батальони на наемници. Но на предна линия хвърлят наборници.

Гастон е във война от осем години. Участва в доста огромни интервенции, в това число нападението на Мариупол. Той е бил раняван повече от един път и елементарно може да се отдръпна по здравословни аргументи. Но той остава.

Първа фаза

Гастон и неговият заместител с повиквателна „ Пряпор “ в мрачно мазе на слабата светлина на лампа маркират бранша, където би трябвало да работят, с кръстове на картата. След това ревизират връзката с отряда, който ще премине в офанзива след половин час. В допълнение към " операторската рота ", щурмоваците ще бъдат подкрепена от гранатомети и няколко БМП-2 с 30-милиметрови оръдия.

" Разузнаването от въздуха сподели, че в мазето на една от къщите има четирима бойци на ВСУ. Те се съпротивляват гневно, не отстъпват. Веднъж взехме двама пленници. Когато ги питахме за какво едвам в този момент се предават, ни дадоха отговор, че откъм гърба има отряди наемници. Дали това е правилно или не, не знам, само че изцяло го позволявам “, споделя боецът.

Както при всеки взлом има артилерийска подготовка. Дрон камикадзе излетява и минута по-късно отприщва 200-грамов еластичен заряд върху едно от укрепленията. Следват още няколко дрона, пробвайки се, като в дупка за голф, да вкарат граната в мазето на разрушена къща.

" Силният вятър пречи на висенето над една точката и вярното ориентиране. Следователно грешката е четири до пет метра ", изяснява Гриня. С джойстик в ръка той наподобява повече на геймър, в сравнение с войник с дълготраен опит.

Украинците откриват мощен огън по дронове от картечници и автомати. Но всички патрони пропущат.

Една виртуална действителност

Час по-късно пехотата влиза в деяние. Тук също не може без дронове. Над позициите кръжи дрон, а Пряпор, гледайки екрана, обвързван с джойстика, координира онлайн дейностите на бойците.

„ Намерете гнездото и угасете тази проклета картечница, която стреля по момчетата отляво “, подрежда той с пресипнал глас.

На екрана се вижда детонация. По радиото споделят, че са отработили позицията.

„ Захар удари добре, просто съвършено “, продължава Пряпор.

В идната секунда на екрана се появяват няколко дребни фигурки и като в компютърен симулатор пресичат улицата една по една. Наблизо се издигат стълбове пушек и прахуляк - това са бойците от ВСУ, които хвърлят мини по щурмоваците. Войниците се връщат на първичните си позиции.

Артилерията на ВСУ от 152-милиметрови оръдия удря бранша с два залпа едновременно, разрушавайки останките от къщи.

„ Те стрелят доста тъкмо, тъй че несъмнено няма да можем да вдигнем главите си през идващия час ", споделя Пряпор, криейки се още веднъж в мазето. „ По време на обстрела най-вероятно ще се опитат да изпратят подкрепления там “, добавя той.

Спасени животи

През този ден съветски бойци няколко пъти щурмуваха тези четири къщи. Те обаче не съумяха да пробият. Няколко щурмоваци са с леки пострадвания.

След това се окопават в едно от мазетата. Сега ще бъде доста по-лесно да отхвърлен контраатаки.

„ Те не се борят просто по този начин за това място. То е на рид, можете да видите и цялата Маринка. Но краят е близо. Общо взето, идва повратна точка. също по този начин е значимо нашите способи последователно да се усъвършенстват “, споделя Гастон.

На първо място, с помощта на дроновете. С тяхна помощ те разузнават региона, обезпечават огнева поддръжка, поправят дейностите. И това избавя животи.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР