Руската армия подлага на продължителен, широкообхватен и интензивен обстрел град

...
Руската армия подлага на продължителен, широкообхватен и интензивен обстрел град
Коментари Харесай

Руската армия подлага Херсон на интензивен обстрел

Руската войска подлага на нескончаем, широкообхватен и натоварен обстрел град Херсон и региона на десния бряг на река Днепър, предава " Ройтерс ".
Прочетете още
Обвинението пристигна от президента на Украйна Володимир Зеленски:

" Само да една седмица врагът нанесе удари по 30 селища от Херсонска област. 258 пъти. Руската войска повреди и помпена станция, която доставя с вода грлад Николаев ".

Местните управляващи оповестиха по-рано за повече от 30 мирни жертви единствено за интервала, откогато Херсон беше освободен. Украинските войски влязоха в града на 11 ноември, като по този метод сложиха завършек на 8-месечната съветска окупация. Руснаците обаче се задържаха на левия бряг на Днепър и оттова артилерията им утежнява още повече филантропичната обстановка.

Основни комунални услуги бяха прекратени още преди съветското отдръпване. Към днешна дата едвам 24 на 100 от потребителите в Херсон имаха ток. Според приблизителни данни вследствие от бежанските талази и депортациите от началото на войната до през днешния ден популацията на града се е стопило от 300 000 на към 80 000 души.

Значителен дефицит на електрическа енергия - 30 % - изпитва през днешния ден цяла Украйна като последица от едномесечните съветски бомбардировки. В Киев и региона и през днешния ден се наложи спешно изключване на тока.

Според снощната сводка на украинския общоприет щаб под обстрел с изключение на Херсон са и други неотдавна освободени градове - Лиман в Донецка и Купянск в Харковска област. Руските войски не престават да щурмуват безуспешно украинските опорни пунктове в Донбас - Бахмут и Авдеевка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР