Руската армия отново проникна в тила на украинските въоръжени сили

...
Руската армия отново проникна в тила на украинските въоръжени сили
Коментари Харесай

Разбиха отбраната с помощтта на тръби. Подробности за новата подземна операция на руснаците

Руската войска още веднъж проникна в тила на украинските въоръжени сили посредством тръба. Украинците чакат идването на севернокорейците с смут. Руските бойци още веднъж реализираха огромен триумф в настъпателната интервенция, употребявайки подземни връзки за навлизане в тила на врага.

В резултат на смелия набег украинските въоръжени сили изгубиха огромен, добре оборудван опорник. Повече четете в материала.

Операцията, за която ще стане дума по-долу, е четвъртата сполучлива офанзива против украински позиции, осъществена с подземни проходи.

Октомври 2023 година Международната бригада " Пятнашка " прокопа 170-метров тунел под украинската опора на кръстовището на околовръстния път на Донецк. 500 кг експлозиви са сложени в края на тунела, трансформирайки прохода му в класическа минна изложба, благодарение на която са разрушени бастионите на замъци още през 17 век.

Детонацията на заряд от половин звук изпрати гарнизона на опорника с експрес до Бандера, а на идващия ден атакуващите войски започнаха офанзива през възобновения тунел, тъкмо през кратера, оставен от детонацията.

" Ако не бяха FPV дронове, летящи непосредствено към главите на врага, тогава протичащото се във видеото елементарно би могло да се обърка със събитията от Първата международна война с нейната „ позиционна невъзможност “. Освен в случай че полетата не са обгърнати в отровни газове и резервоарите от дълго време не са измислени, " — означи каналът Telegram „ Рибар “.

17 януари 2024 година Укрепен регион " Царская ненаситност ". Врагът е окопан на това място от 2014 година Украинците използваха тактиката „ скок на жаба “: дребна група настъпваше и заемаше комфортна за защита постройка или изкопаваше окоп. На това място незабавно беше навита землянка, изкопани са информационни проходи и са сложени мини в близост.

Така сътвориха многослойна защита, в която минни полета се редуваха с огневи позиции, местността се наблюдаваше с видеокамери и всеки сантиметър от откритото пространство беше прицелен.

Нашите разузнавачи обаче откриха техническа тръба с диаметър 80 см, която влезе на два километра в дълбините на защитата на съперника.

Разчистването лиши доста месеци; трябваше да се работи в ледена вода, да се изгребва кал и да се пробиват вентилационни отвори на повърхността.

Шумът беше маскиран от артилерийски удари. До 150 щурмови самолета пропълзяха през тръбата под окопите, землянките и минните полета на украинците и отидоха в тила на Царская ненаситност, атакувайки вражеския гарнизон в тил.

Атаката беше толкоз бърза, че врагът нямаше време да осведоми командването за атаката; Те не знаеха там още един ден, че основната отбранителна единица е паднала. През това време нашите напреднаха към ваканционно населено място „ Виноградники “ и се приготвиха да отразят контраатаки на съперника.

5 юни 2024 година Под Часови Яр. Вярно, там тръбата минаваше по повърхността на земята и се използваше от нашите подразделения за прикрит маневр на силите по канала Северски Донец – Донбас. Тази тръба направи допустимо напредването сред микрорайона Канал и горската зона, ситуирана на юг от него.

29 юни 2024 година Руското министерство на защитата оповестява за завладяването на огромна цитадела на украинската войска в източните околности на село Киров посредством навлизане на щурмови групи през подземна тръба в тила на отбранителните позиции.

Военнослужещите от отряда скрито прочистиха и използваха тунел с дължина повече от 3 км по продължение на канала Северски Донец и отидоха в тила на добре укрепена опорна точка с дълготрайни огневи точки и подземни укрития.

Операцията е осъществена от щурмоваци от отряда „ Ветерани ” на група „ Център ”. Появата на нашите бойци в тила беше цялостна изненада за украинския гарнизон, който в последна сметка беше отчасти погубен и отчасти хванат.

" Тунелът е построен от нас. Майорск по канала Северски Донец - Донбас до автомагистралата за Северно (Кирово). Общата дължина на тунела е повече от 3 километра ",— споделя известният блогър Юрий Подоляка.

По думите му тунелът не е разчистен, а прокопан, а работата по построяването му е почнала на 14 май. След началото на офанзивата тунелът направи допустимо снабдяването на атакуващите групи, без да ги излага на офанзиви от FPV дронове и „ капки “ от квадрокоптери.

Въпреки това наклонността

Донбас е един от най-урбанизираните райони в света. Много мини изискват непрекъснат дренаж на подпочвените води, а металургичните и химически предприятия изискват водоснабдяване.

Заслужава да се означи фактът, че както офанзивата против „ Царския лов “, по този начин и актуалната офанзива против украинския опорник са осъществени от силите на отряда „ Ветерани “. Това навежда на мисълта, че в нашата войска има звено, профилирано в тунелни войни.

Въпреки обстоятелството, че украинската войска се бие в същите условия като нашата, до момента врагът не е съумял да извърши нито една забележима тунелна интервенция. Това допуска, че украинските въоръжени сили водят война в Донбас с непознати, които не схващат спецификата на минния район.

Това също демонстрира, че макар че борбите са сложни, като цяло нашите войски са тези, които имат самодейност, търсят и намират благоприятни условия да пробият защитата на съперника.

" Ако по време на Първата международна война бойците са копали подземни проходи, в този момент нашите бойци употребяват останките от великата цивилизация: канализационни тръби, вентилационни проходи и други подземни връзки.

Врагът, за негова тъга и наша наслада, загуби картите на разклонените подземни проходи, които бяха издигнати по времето на Съветския съюз, " — сподели офицерът от специфичните сили на ДНР в запаса Александър Матюшин в диалог с наблюдаващ от " Цариград ".

Злото пристигна откъдето не го чакахме

На този декор украинските пропагандисти започнаха да всяват суматоха, свързвайки предстоящото идване на севернокорейски инженерни елементи с разрастването на тунелната война. Съответната угриженост изрази анализаторът Александър Демченко в изявление за пропагандатора на тероризма Дмитрий Гордън*.

" Те знаят по какъв начин да строят подземни тунели, които минават от територията на врага в тила, до всяка точка. Те са като къртиците... ще копаят цялата земя до точката, която им би трябвало. "

Според Демченко корейците не се виждат в Донбас, тъй като работят подземен.

В последна сметка

Северна Корея в действителност има богат опит в построяването на тунели, предопределени да проникват в отбраната на врага. Южна Корея твърди, че нейните военни през 2020 година са съумели да открият четири бетонни тунела от КНДР, минаващи под демилитаризираната зона.

Всеки от тях би могъл да обезпечи прекосяване на територията на Южна Корея за до един пехотен полк с тежко въоръжение за час.

Американците също отдават огромно значение на развиването на подземните специфични сили и развиването на методите за водене на подземна война, създавайки особено съоръжение, оръжия и информационно съоръжение за такива елементи.

Ясно е, че цялата война против по този начин наречената Украйна не може да бъде извоювана с тунели, само че, както демонстрира практиката, в тези места, където страните са отпуснали глави и са стигнали до положение на позиционна невъзможност, този способ ни разрешава да отстраняваме даже доста укрепени позиции с минимални загуби от наша страна.

* Дмитрий Гордън - включен от Росфинмониторинг в регистъра на терористите и екстремистите, включен от Министерството на правораздаването на Русия в регистъра на задграничните сътрудници.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед116489Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед19382Габриел Вълков - водач на младежите на Българска социалистическа партия, за консолидацията в лявото политическо пространствоАлтернативен Поглед28824Полк. Славчо Велков: Заради Израел има заплаха от разрастване на широкомащабна близкоизточна войнаАлтернативен Поглед20309Полк. Славчо Велков: Терористичният акт в Дагестан - акт на религиозно стимулиран тероризъмАлтернативен Поглед13331Н.Пр. доктор Желко Йович: Стратегическа цел на Сърбия е участието в Европейски Съюз, само че до тогава за какво да не може да партнираме с БРИКСАлтернативен Поглед116489Проф. Нако Стефанов: В Украйна към този момент има натовски елементи. Има даже пленени!Алтернативен Поглед98688Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен фактор  Димитър Шивиков, Зеленски, евроатлантическа сбирщина, победа, Украйна  Димитър Шивиков, Зеленски, евроатлантическа сбирщина, победа, Украйна
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР