Руската армия обяви, че ще отвори днес няколко хуманитарни коридора

...
Руската армия обяви, че ще отвори днес няколко хуманитарни коридора
Коментари Харесай

Русия обеща хуманитарни коридори днес за евакуация от Киев, Харков, Мариупол и Суми |

Руската войска разгласи, че ще отвори през днешния ден няколко филантропични коридора и ще вкара режим на прекъсване на огъня за изтегляне на цивилни от украинските градове Киев, Харков, Мариупол и Суми, където се водят яростни сражения, съобщи Агенция Франс Прес. 

Министерството на защитата на Русия заяви в официално съобщение, че това ще стане в 10 часа московско (9 часа киевско) време. 

Руската страна е уведомила съответните организации на Организация на обединените нации, ОССЕ и Международния комитет на Червения кръст за откриването на филантропични коридори в Украйна от 10:00 часа през днешния ден, съобщи съветският междуведомствен координационен щаб за филантропична помощ в Украйна.

" Тази информация беше обявена на профилираните структури на Организация на обединените нации, ОССЕ, МКЧК и други интернационалните организации посредством всички налични осведомителни запаси, в това число средствата за всеобща информация ", обявиха от щаба.

В известието се прецизира, че ще бъде обезпечен надзор на евакуацията, в това число благодарение на съветски безпилотни самолети. 

" Ето за какво предизвестяваме, че всички опити на украинската страна още веднъж да заблуди Русия и целия цивилизован свят, като прекъсне филантропичната интервенция сякаш по виновност на Руската федерация, този път ще са безполезни и безсмислени ", гласи известието.

Предишните няколко опита за спокойно изтегляне на хора претърпяха неуспех. Скоро след оповестяването на часове за прекъсване на боевете, офанзивите започваха още веднъж и обградените поданици на Мариупол по този начин и не съумяха да изоставен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР