Руската армия обяви, че ще отвори днес няколко хуманитарни коридора

...
Руската армия обяви, че ще отвори днес няколко хуманитарни коридора
Коментари Харесай

Руската армия отваря хуманитарни коридори за евакуация от Украйна

Руската войска разгласи, че ще отвори през днешния ден няколко филантропични коридора и ще вкара режим на прекъсване на огъня за изтегляне на цивилни от украинските градове Харков, Киев, Мариупол и Суми, където се водят яростни сражения, съобщи Франс прес, представени от " Българска телеграфна агенция ".

Министерството на защитата на Русия заяви в официално съобщение, че това ще стане в 10 часа московско (9 часа киевско) време. Коридорите ще бъдат отворени по персонално гледище на френския президент Еманюел Макрон и поради актуалната обстановка в тези градове.

Според картите, оповестени от РИА Новости, коридорът от Киев ще води до Беларус, а цивилните от Харков ще имат само кулоар, който води до Русия. Коридорите от Мариупол и Суми ще водят до други украински градове и до Русия. Тези, които желаят да изоставен Киев, ще могат да бъдат превозени по въздух до Русия, оповестява министерството.

Две планувани евакуации от Мариупол и прилежащия град Волноваха, се провалиха преди два дни, откакто и двете страни се упрекнаха взаимно, че не са спазили режима на прекъсване на огъня
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР