Руската армия обяви, че е започнала да се изтегля от

...
Руската армия обяви, че е започнала да се изтегля от
Коментари Харесай

Руската армия съобщи, че е започнала отстъплението си в Херсонска област


Руската войска разгласи, че е почнала да се изтегля от Херсонска област към източния бряг на река Днепър, до момента в който силите на Киев организират контраатака в Южна Украйна, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Подразделения на съветския боен контингент маневрират към позиции на левия (източен) бряг на река Днепър в сходство с проекта, утвърден предходния ден ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

Съгласно оповестеното през вчерашния ден евакуиране съветските сили напущат Херсон - единствения регионален град, завладяна от Кремъл след началото на офанзивата му в Украйна в края на февруари.

От своя страна консултант на украинския президент Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че Русия желае да трансформира Херсон в " град на гибелта ", съобщи Ройтерс. Михайло Подоляк упрекна съветските войски, че минират всичко – от жилища до канализация, и възнамеряват да обстрелват южния украински град от другата страна на река Днепър.

" Така наподобява " съветският свят ": пристигнаха, ограбиха, честваха, убиха " очевидци ", оставиха отломки и си потеглиха ", съобщи той в " Туитър ".

Самият Володимир Зеленски по-рано прикани за въздържане на страстите след новината за съветското евакуиране от Херсон.

" Врагът не прави дарове, нито показва жестове на благосклонност. Ние се борим за всичко това. Днес в осведомителното пространство имаше доста наслада, и то по понятни аргументи. Но по време на война страстите ни постоянно би трябвало да бъдат сдържани ", сподели той във видеообръщение нощес.

Зеленски добави, че най-голямото и най-важно опълчване на фронта сега е в Донецка област.

" Там се вземат решение доста неща ", съобщи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР