Руската армия обвини Израел в петък, че използва цивилен самолет,

...
Руската армия обвини Израел в петък, че използва цивилен самолет,
Коментари Харесай

Русия: ВВС на Израел се подиграва с цивилни, пътнически самолет е щит срещу ПВО

Руската войска упрекна Израел в петък, че употребява граждански аероплан, пренасящ 172 пасажери , като щит против сирийския зенитен огън , до момента в който прави въздушни удари покрай Дамаск , оповестява Агенция Франс Прес.

Военновъздушни сили на Израел удариха цели в региона на Дамаск в четвъртък, провокирайки ответни дейности , се споделя в известие на министерството на защитата на Русия.

" По време на нападението от израелски самолети ... аероплан Airbus-320 се приближаваше за кацане ... в зоната на гибелта от въздушни удари и артилерия ", се споделя в известието.

" Бързата реакция " на диспечерите на въздушното придвижване на летището в Дамаск даде опция на A320 да напусне зоната , " която беше в огневата линия на сирийските системи за противовъздушна защита ".
 Сирия прихвана ракети от Израел
Сирия прихвана ракети от Израел

Насочени към ирански цели

Пътническият аероплан, идващ от Техеран, кацна безвредно в авиобаза Хмеймим , експлоатирана от Русия, в сирийската крайбрежна провинция Латакия, добави министерството, без да показва самолетната компания.

" Прибягването до цивилни самолети като прикритие или за блокиране на сирийските сили по време на военни въздушни интервенции стана особено за израелските Военновъздушни сили ", съобщи министерството.

Израелските радари имат " явен взор върху обстановката в небет о към летището в Дамаск ", съобщи съветската войска, обвинявайки Израел, че е направил " тотална насмешка с живота на стотици почтени цивилни ".

Обвиненията бяха отправени по-малко от месец, откакто иранските сили признаха, че простъпка смъкват украински пътнически Боинг 737, убивайки всички 176 души на борда, незабавно след излитането от Техеран.

В четвъртък израелските удари убиха 23 сирийски и задгранични бойци, заяви мониторингова група. Израел извърши многократни офанзиви в Сирия след експлоадирането на гражданската война през 201 1 година, ориентирана основно към държавните сили и техните съдружници от Иран и Хизбула.
 23-ма убити при ударите на Израел в Сирия
23-ма убити при ударите на Израел в Сирия

Това твърди Сирийският център за наблюдаване на човешките права
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР