Руската армия напредва в Източна Украйна; Киев изпитва недостиг на

...
Руската армия напредва в Източна Украйна; Киев изпитва недостиг на
Коментари Харесай

Русия: Превзехме още едно село край Авдеевка. Украински удар уби 10, сред тях 3 деца в Запорожие

Руската войска напредва в Източна Украйна; Киев изпитва дефицит на муниции и на бойци
Руската войска заяви в събота, че е превзела село покрай Авдеевка в Донецка област на Източна Украйна, определяйки това като нов прогрес от настъплението си в региона, съобщи Франс прес, като се базира на съветското Министерство на защитата.

В изказване министерството разгласи, че бойците му " са освободили " село Первомайске, което се намира югозападно от Авдеевка, завладяна от съветските сили през февруари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Преди десетина дни - на 5 април, съветското МО заяви за завладяно село Водяни в Донецка област.

Русия непрекъснато твърди, че напредва в региона против украинската войска, която изпитва дефицит на муниции и се затруднява при набирането на нови попълнения, отбелязва Агенция Франс Прес.

Същевременно управляващите в Запорожка област оповестиха, че при обстрел от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на град Токмак са починали 10 души, в това число три деца, заяви Ройтерс

По-рано беше обявено за 8 жертви, измежду които 2 деца. 

Запорожка област е една от четирите украински области (още Донецка, Луганска и Херсонска), които са отчасти следени от съветските сили след нашествието им през февруари 2022 година

Евгений Балицкий, началник на поставената от Русия администрация в Запорожка област заяви, че 18 души са били ранени при обстрел, осъществен в петък вечерта.

Евгений Балицки, началник на назначената от Русия администрация в Запорожка област заяви, че 18 души са били ранени при обстрела.

" Двама души са изчезнали. Разчистването на отломките и издирването не престават ", написа той в обществената мрежа " Телеграм "

Владимир Рогов, различен почитан чиновник на назначената от Русия администрация в Запорожка област, добави в профила си в обществената мрежа " Телеграм ", че пет къщи в града са били отчасти разрушени.

Междувременно съгласно назначените от Русия локални управляващи седем души са били ранени при ракетен обстрел по град Луганск в едноименната източна област на Украйна. Рогов съобщи през днешния ден, че попаденията са били към автобусна спирка и машиностроителна фабрика. Според него трима души са ранени и няколко жилищни здания са били развалени.

Украинските медии настояват, че цел на офанзивата са били военно поделение и бойни машини, ситуирани край завода.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е в положение да ревизира данните по самостоятелен път.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР