Руската армия нанася удари по Украйна, докладва се за експлозии

...
Руската армия нанася удари по Украйна, докладва се за експлозии
Коментари Харесай

Руски обстрел по шест централни и западни райони на Украйна

Руската войска нанася удари по Украйна, рапортува се за детонации в шест централни и западни района - в Черкаски, Хмелницки, Киевски, Хмелницки, Ривненски и Виницки региони.

Ударите са почнали тази нощ и не престават и сутринта.

Ръководителят на регионалната администрация на Черкаси Игор Табурец оповестява, че районът е бил под обстрел през нощта. Официалният представител не прецизира къде тъкмо е бил ударен, само че съгласно съветската редакция на BBC ударът е станал покрай град Смела. От региона идват известия в обществените мрежи за видян огромен пожар.

Сутринта в цяла Украйна беше оповестена въздушна паника.

Ръководителите на Хмелницкия и Киевския район оповестяват, че въздушната защита е в деяние. Светлините в град Хмелницки са изгасени.

Експлозии се чуват и в региона на Ровно, където също има проблеми с електрозахранването. Журналисти разгласяват фотоси на пожарите след удара в област Виница.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна оповестява тази заран, че съветските окупатори се приготвят за улични сражения в Херсон.

" Според наличната информация град Херсон е бил изоставен от забележителна част от популацията. Останалите в града съветски окупатори се преобличат в цивилни облекла и се настаняват в пространства, които са оставили. Противникът приготвя Херсон за улични сражения ", отбелязва Генералният щаб.

Освен това, съгласно отчета, от през вчерашния ден съветските окупационни управляващи подхващат ограничения за освобождение на пространствата на болничното заведение в Каховка от пациенти и медицински личен състав.
 ISW: Руското евакуиране от западната част на Херсонска област стартира
ISW: Руското евакуиране от западната част на Херсонска област стартира

Остава тревожна обстановката към Каховка

Анализаторите от Американския институт за военни проучвания (ISW) предизвестиха тази заран, че съветските управляващи евентуално основават осведомителни условия, с цел да оправдаят плануваното оттегляне на войските от обилни територии от Херсонска област, само че има заплаха и от офанзива под непознат байрак на водноелектрическата централа (ВЕЦ) Каховка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР