Руската армия може скоро напълно да срине фронта на украинските

...
Руската армия може скоро напълно да срине фронта на украинските
Коментари Харесай

Business Insider: Руската армия може скоро напълно да срине фронта на ВСУ

Руската войска може скоро изцяло да срине фронта на украинските въоръжени сили, оповестява Business Insider, цитирайки анализатора на RAND Corporation Брайдън Сперлинг.

Шансовете на Украйна за победа в двугодишната й борба за отбиване на бруталната инвазия на Русия наподобява понижават.

Володимир Зеленски, президентът на Украйна, предизвестява с възходяща упоритост, че страната му може да загуби войната, в случай че не получи 60 милиарда $ помощ от Съединени американски щати, която републиканците в Конгреса отхвърлят да провиснал.

„ Можем ли да удържим позициите си? Не “, сподели Зеленски неотдавна пред PBS за вероятностите на Украйна, в случай че не получи финансиране.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба беше също толкоз прям в скорошно изявление.

„ Дайте ни проклетите Patriot “, сподели той пред Politico през март, имайки поради създадените в Съединени американски щати системи за противовъздушна защита, употребявани за отбрана от съветски ракети, които удрят украински градове и инфраструктура.

На фронтовата линия в източна и южна Украйна съгласно отчетите обстановката е все по-отчайваща, като Русия превъзхожда Украйна в съответствие три към едно. Части от фронтовата линия също са рисково покрай срив.

Високопоставени украински военни в диалог с Politico споделиха, че Русия може да пробие на всички места, където концентрира предстоящата си лятна атака.

Русия евентуално ще успее да " проникне през фронтовата линия и да я разбие в някои елементи ", споделиха те пред изданието.

" Бих споделил, че изискванията в този момент евентуално са по-благоприятни за съветски пробив, в сравнение с когато и да било от началото на войната ", сподели Брайдън Спърлинг, анализатор от RAND Corporation, пред Business Insider.

Блокираната западна помощ също прави все по-трудно за Украйна да пази своите градове и сериозна инфраструктура, като да вземем за пример електроцентрали, от талази от съветски ракетни офанзиви и удари с дронове.

Миналата година Украйна съумя да смъкна 90% от съветските ракети и дронове, употребявайки системи за противовъздушна защита Patriot, само че този брой в този момент е понижен до към 30% в някои случаи. Междувременно Русия ускорява своите въздушни удари, с цел да употребява възходящите пропуски в защитата.

Украйна също по този начин изпитва съществени проблеми с набирането на задоволително войски. Тя не разгласява постоянно своите данни за военните загуби, само че през есента на предходната година американски чиновници пресметнаха, че е имало до 190 000 убити или ранени бойци.

Русия, с доста по-голямото си население, е нараснала числеността на своята войска, компенсирайки огромните ранни загуби, сподели чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати при започване на април.

След като претърпя големи загуби на съоръжение в първите дни на войната, Русия трансферира стопанската система си на военна основа, произвеждайки постоянни доставки на муниции, до момента в който съдружници, като Иран и Северна Корея, обезпечават огромни количества дронове и ракети.

Стратегията на Путин да изчака решимостта на Запада да отслабне, доставките на решаваща помощ за Украйна да намалеят, и по-късно да се добере някаква форма на победа, наподобява е оправдана.

Без американския пакет за помощ " рискът от съветски пробив нараства доста ", сподели Спърлинг. „ Дори в най-хубавия случай това лимитира опциите на Украйна и в последна сметка води до повече украински жертви и загуба на материални средства “, добави той.

Инфо: " Труд "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР