Руската армия готви удари в Донбас, срещу Мариупол и Харков

...
Руската армия готви удари в Донбас, срещу Мариупол и Харков
Коментари Харесай

Зеленски предупреди за масирана руска атака срещу Донбас, Мариупол и Харков

Руската войска готви удари в Донбас, против Мариупол и Харков - за това предизвести президентът на Украйна Володимир Зеленски в следващо видеообръщение късно в четвъртък.

Зеленски уточни, че руснаците отстъпват на север от Киев към Чернигов, както и в Сумска област.

Окупаторите " осъзнават, че към този момент не устоят на тази активност на бойните дейности, която можеха да поддържат през първата половина на март ", установи той.

" Но би трябвало да сме наясно, че за съветските военни това е част от тактиката им. Всичко това не е просто по този начин. Знаем какво замислят (...). Знаем, че се изтеглят от тези посоки, където имаме превъзходство, с цел да се съсредоточат в други, доста значими. Там, където може би за нас ще е мъчно. " - предизвести президентът на Украйна.

" В Донбас, край Мариупол, на харковското направление съветските войски натрупат капацитет за удари. Мощни удари. Ще се пазиме. Ще вършим всичко, което можем, с цел да спрем окупаторите и с цел да очистим нашата земя от злите им и безумни химери. " - сподели още Зеленски.

По думите на президента за всички е доста значимо да демонстрират въздържаност.

" Сдържаност в страстите. Сдържаност в прекарванията. Ние всички еднообразно мощно желаеме успеха... Но предстоят борби. Предстои и доста сложен път, с цел да реализираме всичко към което се стремим. " - означи президентът на Украйна, представен от " Униан ".
ТЕМА преди 10 часа 4372 преди 10 часа 2483 преди 11 часа 2851
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР