Руската армия е засилила атаките си в три сектора -

...
Руската армия е засилила атаките си в три сектора -
Коментари Харесай

Зеленски: Русия засилва атаките си по три направления - Авдеевка, Купянск и Донецк

Руската войска е засилила офанзивите си в три бранша - по направленията на Авдеевка, Купянск и Донецк, разгласи в приложението " Телеграм " след обичайното на ден съвещание с видеоконферентна връзка президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от Укринформ.

" Всекидневното онлайн съвещание. Разузнавателни сводки, графици за доставка на муниции, ракети, съоръжение. Сводка от фронта ", написа президентът. " Благодарен съм на нашите воини, които удържат позициите и не престават с интервенциите по настъплението ", добави Зеленски във връзка отчета на армията за зачестилите съветски набези по упоменатите три посоки.

Според украинския президент Русия продължава " да си отмъщава " на свободния Херсон, като обстрелва центъра на града без стратегическо съображение. Вчера бе обявено, че там са починали трима души, а двумесечно бебе е ранено.

Украинското министерство на вътрешните работи е показало на президента сводка за възпирането на поредност от скорошни среднощни набези. Украинската войска непрекъснато следи измененията в тактиката на съветските офанзиви с дронове и настройва противовъздушната защита съгласно тях.

" Зърненият кулоар " работи. Сега ние прехвърляме котата от 4 милиона тона и поддържаме добър темп ", сподели още Зеленски. Укринформ напомня, че на 7 ноември Зеленски е бил осведомен за спомагателни доставки на усъвършенствани ракетни системи земя-въздух NASAMS за укрепването на украинската Противовъздушна отбрана с идването на зимата.

Франс прес показва, че очертанията на източния фронт са застинали от близо година, без значение че и Зеленски, и Кремъл настояват, че няма застой във военните дейности. Украйна неотдавна загатна, че не е реализиран мечтаният прогрес в контранастъплението, почнало през юни и срещнало сериозна съветска опозиция.

От друга страна съгласно съветски и украински военни блогъри, на които се базира Агенция Франс Прес, Киев е съумял да разположи военни сили на окупираната от Русия част от брега на река Днепър, и по-специално в региона на село Кринки, южно от Херсон.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР