Руската армия е загубила почти 40% от танковете, с които

...
Руската армия е загубила почти 40% от танковете, с които
Коментари Харесай

Международен мозъчен тръст: Русия е загубила почти 40% от танковете си от началото на войната

Руската войска е изгубила съвсем 40% от танковете, с които е разполагала преди нахлуването в Украйна, сочи разбор на мозъчния концерн Международен институт за стратегически проучвания (IISS), представен от БГНЕС.

Анализаторите изясняват също, че в случай че се приказва освен за най-важните и решаващи за багра танкове, тази цифра нараства до към 50%.

Преброяването, основано съвсем напълно на открити източници като сателитни и безпилотни изображения, стига до заключението, че броят на танковете, с които разполага Русия, е намалял с 38% - от 2927 единици на към 1800, оповестява Си Ен Ен.

Джон Чипман, началник на IISS, споделя, че войната е " политически и боен неуспех на Москва ".

" Действията на Русия през последната година повдигнаха въпроси освен за компетентността на нейните военни и висши военни ръководители, само че и за сплотеността на командването ", споделя той.

Големите загуби принудиха Русия да се укрепи със запасите си от времето на Студената война. Очаква се броят на танковете от този интервал да доближи 5000, което ще разреши на Москва да продължи с актуалната си бойна тактика.

За разлика от нея Украйна, твърди мозъчният концерн, е нараснала броя на танковете, с които разполага, от 858 на 953, освен с помощта на даряването на руски машини от източноевропейските съдружници, само че и посредством пленяването на танкове от съветските сили. Голяма част от тези танкове са били изгубени по време на несполучливия взлом против Киев, основно във военната колона, която е напуснала Беларус.

Броят на танковете на въоръжение в силите на Киев ще продължи да нараства. Германия към този момент е дала обещание да подари 14 танка „ Леопард 2A6 “, към които Португалия ще добави още 3. Полша също изпраща батальон от тези бойни машини и към този момент образова украински бойци да ги ръководят.

Военният специалист Бен Бари съобщи пред " Гардиън ", че се чака Украйна да получи 250 от поисканите от нея към 1000 бойни машини. " Можем да чакаме още една кървава година ", сподели той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР