Руската армия е загубила почти 40% от танковете, с които

...
Руската армия е загубила почти 40% от танковете, с които
Коментари Харесай

IISS: Русия е загубила почти 40% от танковете си от началото на войната

Руската войска е изгубила съвсем 40% от танковете, с които е разполагала преди нахлуването в Украйна, сочи разбор на мозъчния концерн Международен институт за стратегически проучвания (IISS).

Анализаторите изясняват също, че в случай че се приказва освен за най-важните и решаващи танкове, тази цифра нараства до към 50%.

Големите загуби на ресурси принудиха Русия да укрепи запасите си от времето на Студената война. Очаква се броят на танковете от този интервал да доближи 5 хиляди, което ще разреши на Москва да продължи с актуалната си бойна тактика.

За разлика от нея Украйна, твърди мозъчният концерн, е нараснала броя на танковете, с които разполага, от 858 на 953, освен с помощта на даряването на руски машини от източноевропейските съдружници, само че и посредством пленяването на танкове от съветските сили. Голяма част от тези танкове са били изгубени по време на несполучливия взлом на Киев, основно във военната колона, която е напуснала Беларус.

Броят на танковете на въоръжение в силите на Киев ще продължи да нараства. Германия към този момент е дала обещание да подари 14 танка „ Леопард 2A6 “, към които Португалия ще добави още 3. Полша също изпраща батальон от тези бойни машини и към този момент образова украински бойци да ги ръководят.

Военният специалист Бен Бари съобщи пред " Гардиън ", че се чака Украйна да получи 250 от поисканите от нея към 1000 бойни машини. " Можем да чакаме още една кървава година ", сподели той.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР