Руската армия е ударила с крилати ракети летище край Одеса,

...
Руската армия е ударила с крилати ракети летище край Одеса,
Коментари Харесай

Руската армия удря с крилати ракети летище край Одеса

Руската войска е блъснала с крилати ракети летище край Одеса, заяви съветското министерство на защитата.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков разгласи удара като " отговор на нападението против платформи за рандеман на газ в Черно море ".

В понеделник кримските управляващи упрекнаха Украйна, че е блъснала сондажни платформи в Черно море. Русия влезе във притежание на тези петролни платформи, откакто анексира полуострова през 2014 година Украинската страна към момента не е коментирала публично изказванията на кримските чиновници.

В днешната сводка на Министерството на защитата на Русия се приказва за отблъснати офанзиви на украинските военни по остров Змийски в Черно море. 13 дрона са били свалени, а Конашенков рапортува и за обезвредени 4 ракети " Точка-У " и 21 ракетни установки " Ураган ". Нито една от украинските огневи средства не доближава задачата си на Змийския остров. Неуспешният обстрел е принудил съперника да се откаже от десанта на Змийския остров ", разгласи Конашенков на брифинг във вторник.

Той прецизира, че нападението против острова е почнало към 5 ч. сутринта. " Планът на интервенцията на киевския режим беше да се нанесат масирани въздушни и артилерийски удари по Змийския остров, последвани от десант и завладяването му. Във въздушната офанзива са взели участие повече от 15 украински ударни и разследващи дрона, които са били направлявани от два безпилотни самолета Bayraktar TB-2 ", сподели Конашенков.

Украинските военни не са удостоверили за офанзива и багра за острова в Черно море.

По-рано през днешния ден обаче английското министерство на защитата заяви, че украинските сили са съумели да унищожат съветския военноморски влекач " Василий Бех ", претрупан с нова партида оръжия, в северозападната част на Черно море.
ТЕМА преди 36 минути 265 преди 1 час 902 преди 4 часа 964
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР