Руската армия е поръчала над 1000 нови летателни машини и

...
Руската армия е поръчала над 1000 нови летателни машини и
Коментари Харесай

Руската армия поръча хиляди танкове и самолети

Руската войска е поръчала над 1000 нови летателни машини и хиляди танкове през последните няколко години в границите на огромни модернизационни старания на фона на напрежението със Запада, разгласи в Народното събрание съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция. Шойгу се похвали с достиженията на военните за шестте години, откогато той заема този пост. В изявление пред депутатите в съветския парламент той съобщи, че въоръжените сили са станали извънредно мобилни, както и че са способни да показват мощност в далечни региони.
Шойгу означи, че сред 2012 и 2018 година армията е получила над 1000 бойни самолети и щурмови хеликоптери и над 3700 танка. Той добави, че въоръжените сили са получили 109 междуконтинентални балистични ракети с наземно базиране, както и 108 с базиране на подводници. По думите му са образувани и 10 бригади, въоръжени с най-усъвършенствани ракети с дребен обхват "Искандер ".
Шойгу съобщи, че акцията в Сирия, която Русия води от 2015 година, е демонстрирала съветската военна мощност и е разрешила на армията да изпита в действителна бойна конюнктура новото си въоръжение, в това число крилати ракети с огромен обхват, изстрелвани от кораби и от въздуха.
Той означи, че с бързи темпове се е нараснал и арсеналът на армията от безпилотни летателни апарати, артилерийски снаряди с лазерно ориентиране и други прецизни оръжия.
Министърът акцентира, че наброяващият 1 милион души персонален състав на армията включва към 400 000 професионални бойци и сержанти, сериозна смяна за въоръжени сили, които в близкото минало разчитаха извънредно на наборна военна работа, отбелязва Асошиейтед прес.
Шойгу съобщи, че повишаването на броя на професионалните бойци е разрешило на армията да образува 136 батальона с напълно професионален персонален състав. Подобни батальонни тактически групи са главните тактически подразделения, което разрешава на въоръжените сили да се разпростират бързо в даден регион. Той сподели, че всяка бригада или полк в съветската войска в този момент разполага с по два батальона професионални бойци и един, формиран от наборници. Министърът добави, че наборници не се пращат на бойни задачи.Батальонните тактически групи изиграха основна роля при анексирането от Русия на украинския полуостров Крим през 2014 година. Украйна и Западът също по този начин упрекнаха Русия, че праща свои военнослужещи в поддръжка на сепаратистите в Източна Украйна - изказвания, които Москва отхвърля, отбелязва Асошиейтед прес.
Шойгу загатна и напъните на армията да укрепи наличието си в Крим. Той означи също, че въоръжените сили са разширили наличието си в Арктика посредством разполагането там на 475 обекта.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР