Руската армия е напълно изтеглена от територията на Киевска и

...
Руската армия е напълно изтеглена от територията на Киевска и
Коментари Харесай

Пентагонът обяви пълно изтегляне на руските войски от Киев и Чернигов

Руската войска е изцяло изтеглена от територията на Киевска и Черниговска област на Украйна, съобщи пред кореспонденти представителят на Пентагона Джон Кърби.

Сега главните старания на въоръжените сили на Руската федерация са ориентирани към подготовка за нахлуване в Източна Украйна, чиято цел е да се откри цялостен надзор над територията на Донецка и Луганска области, заяви Генщабът на Украйна.. Според украинските военни в този момент съветската войска настава в посока Слобожанско, Донецк, Южнобужски и Таврически.

Според представителя на Пентагона съветският президент Владимир Путин " не е постигнал нито една от своите стратегически цели " в Украйна и е съумял да поеме контрола единствено над дребни обитаеми места.

В Кремъл изтеглянето на войските от Киев беше наречено „ жест на благосклонност “ за основаване на удобни условия за мирни договаряния. Според прессекретаря на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, заповедта за евакуиране на войските е дадена персонално от Владимир Путин.

Представители на Пентагона не изключват, че в бъдеще съветските войски могат да се върнат към Киев. Те оцениха броя на изтеглените войски от Киевска и Черниговска област на 24 000 военнослужещи.

Източник: BBC News / meduza.io

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР