Руската армия е изгубила 200 бойци при украинска атака срещу

...
Руската армия е изгубила 200 бойци при украинска атака срещу
Коментари Харесай

ВСУ са ликвидирали 200 бойци на Москва при атака срещу бивша автогара в Луганска област - Свят

Руската войска е изгубила 200 бойци при украинска офанзива против някогашната автогара в Сватово, на ок километра от Северодонецк в Луганска област, заяви ръководителят на лоялният към Киев шеф на Луганска област Сергей Хайдай. Атаката е извършена през нощта в събота против неделя.

„ 200 съветски окупатори починаха в постройката на някогашната гара, която служеше на орките (руснаците, б. р.) за хотел. “ - разгласи Хайдай в профилите си в обществените мрежи. Според украинския шеф на региона руснаците съзнателно изключват интернет или затрудняват работата на мобилните оператори на окупираните територии, с цел да не могат хората да предават информация за дейностите на руснаците на украинските военни.

Хайдай споделя също, че нашествениците са пуснали по улиците специфични елементи, чиято цел е да търсят партизани, извършващи диверсии на окупираните територии. Въпреки осведомителните усложнения има данни, че руснаците не престават да се готвят за защита, окопават се на обособени позиции, а тук-там се отдръпват. Хадай добавя, че не престават и гърмежите в хранилища за муниции, което също може да затрудни бойната подготвеност на съперника.

Докато на бойното поле нарастват загубите на съветската войска, в бюлетините, които военната агитация популяризира в редиците на войската се написа за „ следващите победи “ по време на т. н. от Москва Специална военна интервенция. Бойците не имат вяра на донесенията от съветска страна, а от ден на ден от тях търсят метод да се измъкнат от фронта, сочат мнения в съветския сегмент на обществените мрежи. „ Отказвам да вземам участие в специфичната военна интервенция в Украйна заради липса на отпуск и морално безсилие. “ – с такива претекстове изясняват държанието си част от бойците в рапорти до своите командири, пишат рускоезичните „ Вот так “ и „ Белсат “. Информацията е от документи, добити от украинската страна след завладяването на съветски команден пункт в Изюм.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР