Рускaта армия е хвърлила мощна бомба върху драматичен театър в

...
Рускaта армия е хвърлила мощна бомба върху драматичен театър в
Коментари Харесай

Рускa бомба разруши театър в Мариупол, където се укривали стотици |

Рускaта войска е хвърлила мощна бомба върху трагичен спектакъл в Мариупол, където повече от хиляда поданици, най-вече дами и деца, са се укривали от обстрел.  Това заяви някогашният губернатор на Донецка област Серхий Тарута пред The Insider. В няколко канала в Телеграм се оповестява за много по-малка численост укрили се жители - за стотоци. Колко души се намират в този момент под руините, не е известно, защото не може да се доближи до него заради непрекъснатия обстрел.

" В самия спектакъл хората бягаха от обстрела, а долу имаше бомбоубежище. Входът на бомбоубежището, вдясно от театъра, е блокиран от разрушена постройка, тъй че не знам дали то е изумено или не и никой не се допуска  там, с цел да може най-малко да се отвори входът на бомбоубежището и да се разбере какво се случва ", сподели Тарута.

Според него в бомбоубежището може да се намират от хиляда до хиляда и петстотин поданици на Мариупол с деца.

" Там се водят боеве и няма връзка. Подпалват всички коли на Министерството на изключителните обстановки. Доколкото знам, хората са били в бомбоубежището три дни поред, когато са обстрелвали, най-малко 25 самолета бомбардират Мариупол всеки ден ", изясни той.

Video () of the Mariupol Drama Theater after a Russian bombing. There were reportedly hundreds of civilians sheltering there. Russian Telegram channels are justifying it by saying that it was an Azov base - the same as when they bombed a maternity hospital.
— Aric Toler (@AricToler)
По-рано беше обявено, че съветските военни са взели за заложници над 400 души в огромна болница в Мариупол. Има информация, че е завзета и военна болница, само че няма връзка с нея.

Мариупол, основен пристанищен град на Азовското крайбрежие, е обграден от съветските сили към този момент повече от две седмици, а на жителите му е отхвърлен достъп до храна, вода и електричество. Продължава обстрелът и бомбардировките в града. Според локалните управляващи от началото на войната в града са починали 2187 души, а съветските войски " съзнателно удрят " цивилни цели. Руското министерство на защитата твърди, че ударите са ориентирани единствено към военна инфраструктура.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР