Руската армия: Белите каски“ са доставили химическо оръжие на бунтовницитеЧленове

...
Руската армия: Белите каски“ са доставили химическо оръжие на бунтовницитеЧленове
Коментари Харесай

Руската армия: „Белите каски“ са доставили химическо оръжие на бунтовниците

Руската войска: „ Белите каски “ са доставили химическо оръжие на бунтовниците
Членове на „ Белите каски “ са доставили огромно количество отровни субстанции до склад на бунтовническата формация „ Ахрар ал Шам “ в град Саракиб, Североизточна Сирия, съобщи на брифинг за публицисти генерал-майор Алексей Циганков - началник на съветския Център за помиряване на враждуващите страни в Сирия.

Химическото оръжие е било превозено с два тежкотоварни камиона като колите са били съпровождани от осем представители на „ Белите каски “. Според Циганков информацията за събитието е предадена от няколко самостоятелни източници в провинция Идлиб.

„ След това част от товара, пластмасови контейнери без обозначения, е превозена до различен склад на бойците от организацията в южната част на провинцията, за да се инсценира нахлуване с отровни субстанции против мирното население от страна на държавните сили “, описа представител на Центъра за помиряване.

В неделя от Министерството на защитата на Руската федерация предизвестиха, че в околните дни се готви провокация с потребление на химическо оръжие, а директно след инсценировката „ мними спасители от „ Белите каски “ имат намерение да снимат фрагменти за западните и близкоизточни медии.

От съветското Министерство на външните работи дефинират активността на „ Белите каски “, неправителствена организация, финансирана директно от Съединени американски щати и техните съдружници, за част от осведомителната акция за оклеветяване на управляващите в Сирия. Президентът на Сирия Башар Асад непосредствено упрекна организацията, че са съдружници на Ал Кайда.

БГНЕС напомня, че през май 2016 година Съединени американски щати, Франция, Англия и Украйна блокираха предлагането на Русия в Организация на обединените нации "Ахрар ал Шам" да бъде избрана за терористична организация. /РИА "Новости" и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР