Руска въздушна атака е имало тази нощ срещу Украйна. Тя

...
Руска въздушна атака е имало тази нощ срещу Украйна. Тя
Коментари Харесай

Руска въздушна атака срещу Украйна през нощта, експлозии в Киев, Запорожие и Лвов

Руска въздушна офанзива е имало тази нощ против Украйна. Тя е била както против столицата, по този начин и против градове от източната до западната част на страната. В някои региони сирените за въздушно нахлуване са отеквали в продължение на няколко часа, съобщи Ройтерс.
Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че по предварителна информация системите за противовъздушна защита са свалили 28 от 30 дрона " Шахед " иранско произвеждане, изпратени от Русия.
Около 20 съветски цели бяха засечени и унищожени от нашата противовъздушна защита във въздушното пространство към Киев, заяви в " Телеграм " ръководителят на военната администрация в Киев Сергий Попко. " Още една масирана въздушна офанзива против столицата ", означи той.
Според Попко, представен от Франс прес, дронове камикадзе са атакували столицата на талази от разнообразни направления.
Военната администрация на Лвов, град с към 700 000 поданици на 70 км от границата с членуваща в НАТО Полша, съобщи, че Русия е поразила " сериозна инфраструктура " в града, в резултат на което е избухнал пожар. По първични данни няма жертви или потърпевши, съобщи Българска телеграфна агенция.
Ръководителят на военната администрация в югоизточната Запорожка област Юрий Малашко заяви в " Телеграм " за съветска офанзива против телекомуникационна инфраструктура и селскостопански обекти и ферми. Няма данни за жертви в град Запорожие.
Украинското висше военно командване уточни, че по предварителни сведения Русия е изстреляла седем ракети С-300 против Запорожие. Според военната администрация на града той и предградията му са били обект на " масирана офанзива ", ориентирана против цивилен обекти.
След тревожна нощ на тътнеж обстановката в Запорожие е постоянна. Слава богу няма потърпевши хора и не са изумени жилищни здания, написа в " Телеграм " секретарят на градския съвет Анатолий Куртев.
Ройтерс отбелязва, че не може да ревизира посредством самостоятелни източници известията. За момента няма коментар от съветска страна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР