Руска управляема авиобомба е ударила център за кръвопреливане в украинския

...
Руска управляема авиобомба е ударила център за кръвопреливане в украинския
Коментари Харесай

Зеленски: Русия атакува център за кръвопреливане в Харковска област

Руска управляема авиобомба е блъснала център за кръвопреливане в украинския град Купянск, Харковска област.

 

Има убити и ранени хора, заяви президентът Володимир Зеленски в канала си в Телеграм.

 

И тази нощ в редица области на страната беше оповестена въздушна паника.

 

След офанзивата в Купянск украинският президент съобщи, че " това военно закононарушение, което споделя всичко за съветската експанзия ".

 

" Зверове, които унищожават всичко, което просто ни разрешава да живеем ", сподели още Володимир Зеленски. Руски ракети са блъснали нощес и заводските здания на украинския производител на авиационни мотори „ Мотор Сич " в град Запорожие, единствено няколко часа след офанзивата на украински дрон против съветски петролен танкер в Черно море.

 

По думите на Зеленски Русия е направила ракетни удари с ракети „ Калибър " и " Кинжал " и против Хмелницка област.

 

Междувременно съветски чиновник упрекна Украйна, че е употребила касетъчни муниции за офанзива против Донецк. Сградата на Донецкия университет за стопанска система и търговия е избухнала в пламъци нощес след украински обстрел, заяви назначеният от Русия кмет Алексей Кулемзин.

 

В саудитския град Джеда се откри интернационална среща за Украйна с присъединяване на към 40 страни, в това число Съединени американски щати, Китай и Индия.

 

Президентът Володимир Зеленски се надява самодейността да приготви почвата за среща на международните водачи през есента, на която да бъде подкрепена украинската формула за мир. Срещата се организира без присъединяване на Русия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР