Руска суперяхта за £63 милиона ($75 милиона) ще бъде продадена,

...
Руска суперяхта за £63 милиона ($75 милиона) ще бъде продадена,
Коментари Харесай

Конфискуваха руска суперяхта за $75 милиона

Руска суперяхта за £63 милиона ($75 милиона) ще бъде продадена, откакто притежателят й беше глобен.

Axioma беше конфискувана в Гибралтар през март, откакто американската банка JP Morgan съобщи, че притежателят Дмитриевич Пумпянски не е изплатил заем от 17 милиона английски лири (20 милиона долара), напомня Би Би Си.

72,5-метровият транспортен съд ще се продадена търг във вторник и защото търгът е разгласен единствено за един ден, се чака да яхтата да бъде продадена за по-малко от прогнозната йстойност.

В голямата лодка могат да спят 12 души в шест каюти. Разполага с плувен басейн, джакузи, спа, 3D кино, джетове и съоръжение за гмуркане, както и с място за 20 души екипаж.

Това е първата иззета първокласна яхта, която ще бъде продадена, откогато бяха наложени ограничавания на авторитетни руснаци следнахлуването на Москва в Украйнапрез февруари.

Имаше апели от някои държавни управления, в това число Обединеното кралство, за постъпленията от иззети активи в помощ на украинските бежанци.

Въпреки това се чака парите от продажбата на Axioma да отидат при JP Morgan след търга от Адмиралтейския съд на Гибралтар.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР