Руска ракета улучи днес жилищен блок във втория по големина

...
Руска ракета улучи днес жилищен блок във втория по големина
Коментари Харесай

Руска ракета удари жилищен блок в Харков

Руска ракета улучи през днешния ден жилищен блок във втория по величина украински град Харков, има потърпевши, заяви кметът на града Игор Терехов в Телеграм.

Следващото съветско нахлуване най-вероятно ще бъде в Луганска област, предвижда в разбора си от 4 февруари вашингтонският Институт за проучване на войната (ISW). Експертите на института означават, че Русия стартира да концентрира войски и техника в това направление. Руснаците също ускоряват офанзивите против Бахмут в Донецка област. Според украинското военно разузнаване съветският президент Владимир Путин е заповядал източният украински район Донбас, който включва Донецка и Луганска област да бъде напълно високомерен до март. Сега Украйна управлява част от тази територия, която Путин разгласи за част от Русия предишния септември. 

Канада изпрати първия танк " Леопард 2 " за Украйна, съобщи Франс прес, като се базира на канадския министър на защитата Анита Ананд.

Военно-транспортен аероплан на канадската войска излетя, претрупан с танка, от летището в Халифакс нощес.

" Канада е солидарна с Украйна и ние ще продължаваме да предоставяме на украинските сили оборудването, от което те имат потребност, с цел да победят ", съобщи министърката в Туитър.

" Бойните танкове са на път, с цел да оказват помощ на Украйна. Първият канадски " Леопард 2 " отпътува. Подкрепата на Канада за Украйна е непоклатима ", акцентира още министърката  и придружи туита си с видео, показващо натоварването на танка и отпътуването на военно-транспортия аероплан.

Канада разгласи в края на януари решението си да достави на Украйна 4 танка " Леопард 2 " немско произвеждане, ден откакто няколко западни страни направиха същото, напомня Българска телеграфна агенция.
Зеленски лиши 10 души от поданство
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е лишил от украинско поданство 10 души, в това число някогашни министри. Те са заемали постовете си при някогашния президент Виктор Янукович, съобщи организация РБК-Украйна, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията показва, че измежду лишените от украинско поданство са някогашният министър на образованието и науката Дмитрий Табачник, някогашният министър на тогавашното министерство на приходите и митата Олександр Клименко и някогашният министър на вътрешните работи Виталий Захарченко.

Зеленски лишава поданството и на някогашния ръководител на службата за сигурност на Украйна Олександр Якименко и на някогашния секретар на съвета за национална сигурност и някогашен началник на президентската администрация Андрей Клюев. Всички те са заемали постовете си при някогашния украински президент Виктор Янукович.

От украински паспорт са лишени още 5 души, измежду които има някогашни градски и регионални съветници от Одеса и Харков.

Всички включени в този лист лица, които се лишават от украинско поданство, имат съветско поданство, отбелязва организация РБК-Украйна.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР