Руска ракета удари в събота жилищен район в украинския град

...
Руска ракета удари в събота жилищен район в украинския град
Коментари Харесай

Руска ракета удари жилищен район в близост до Южноукраинската атомна централа

Руска ракета удари в събота жилищен регион в украинския град Вознесенск, близо до Южноукраинската АЕЦ, предадоха Ройтерс и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция. Има данни за 12 ранени цивилни, а ударът ускори, до момента в който войната в Украйна продължава.

Виталий Ким - губернаторът на Николаевска област, написа в " Телеграм ", че измежду ранените има четири деца, а офанзивата е развалила няколко частни домове и пететажен жилищен блок във Вознесенск.

Малкият украински град е на към 30 км от Пивденноукрайнската (Южноукраинската) АЕЦ,. Вознесенск е с население от към 30 000 поданици.

От кабинета на основния прокурор в Николаевска област оповестиха, че потърпевшите деца са на възраст сред 3 и 17 години и са в тежко положение. Ким написа, че едно от ранените девойки е изгубило окото си. Държавната компания " Енергоатом ", която ръководи всичките четири украински генератори с нуклеарна сила, разказа нападението против Вознесенск като " следващ акт на съветския нуклеарен тероризъм ".

Сигнали за въздушна паника звучаха на няколко пъти през днешния ден в Николаевска област. Възможно е тази ракета да е била ориентирана към Южноукраинската АЕЦ, която съветските военни се пробваха да завладяват при започване на март, уточни " Енергоатом " в изказване. Няма известие за вреди в самата АЕЦ.

Вознесенск е град с население от към 30 000 поданици.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР