Руска ракета удари хотел в украинския град Запорожие вчера вечерта,

...
Руска ракета удари хотел в украинския град Запорожие вчера вечерта,
Коментари Харесай

Един убит и 14 ранени след руски удар по хотел в Запорожие

Руска ракета удари хотел в украинския град Запорожие през вчерашния ден вечерта, при което има един умрял и 14 ранени, оповестиха украински публични лица, представени от Ройтерс.

Националната полиция заяви, че ракета " Искандер " е блъснала града.

" Запорожие. Градът всекидневно страда от съветски обстрел. Избухнал е пожар в гражданска постройка, откакто окупаторите я удариха с ракета ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Анатолий Куртев, секретар на градския съвет на Запорожие, съобщи, че измежду 14-те ранени има две деца.

Снимки и видео, споделени от формалните лица, демонстрират огромен кратер, разрушени коли и мощно развалена четириетажна постройка с надпис " Хотел ".

Местните медии оповестиха, че развалената постройка е хотел " Рейкарц " в центъра на града, на брега на река Днепър.

Това е вторият удар по Запорожие в границите на няколко дни.

Две млади дами и един мъж бяха убити, а други девет души бяха ранени при съветска ракетна офанзива в сряда.
Два дрона свалени край Курск
Два украински дрона са били унищожени от съветската противовъздушна защита, до момента в който са се приближавали към съветския град Курск. Това е станало късно през вчерашния ден, съобщи Ройтерс, като се базира на губернатора на Курска област Роман Старовойт.

Старовойт разясни, че свалянето е станало в 23 ч. през вчерашния ден.

Повече детайлности на този стадий не се оповестяват.
Украинското нахлуване продължава към Бахмут, Мелитопол и Бердянск, руснаците се връщат към Купянск
В четвъртък, 10 август, украинските сили са продължили контранастъпателните интервенции минимум на три участъка на фронта и са се придвижили в района на границата вежду Донецка и Запорожка област, оповестява в днешната си сводка вашингтонският Институт за проучване на войната (ИИВ).

Украинският Генерален щаб заяви, че войските му са траяли контранастъпателните дейности по бахмутското, бердянското и мелитополското направление.

Съдейки по публикувани на 10 август геолокационни кадри, украинските войски са преселки река Мокри Яли и са се придвижили на изток до югозападните околности на град Урожайное на границата между Донецка и Запорожка област. 

На 9 август украинските управляващи обявиха задължителна евакуация на цивилното население на 53 обитаеми места на Купянски район в Харковска област заради активизацията на съветския обстрел и авиационни удари по населените места близо до фронтовата линия.

ИИВ оповестява, че руските войски заемат позиции на североизток от Купянск в границите на обсега на артилерията и активизацията на руските настъпателни операции в този район значително повишава риска за гражданското население на Купянск и близките селища.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР