Руска информационна агенция съобщава, че страната се готви да изпрати

...
Руска информационна агенция съобщава, че страната се готви да изпрати
Коментари Харесай

Съобщава се, че Русия използва украински военнопленници, за да се бият в родината им на страната на Москва

Руска осведомителна организация оповестява, че страната се готви да изпрати батальон от украински военнопленници на фронтовата линия в родината си, с цел да се бият на страната на Москва във войната

От EMMA BURROWS Associated Press 8 ноември 2023 година, 15:13

Русия изпраща украински пандизчии от войната на предните линии на родината си, с цел да се бият на страната на Москва във войната, заяви съветската държавна осведомителна организация РИА Новости. бойци се заклеха във честност към Русия, когато се причислиха към батальона, който влезе в употреба предишния месец. осведомителната организация или дали военнопленниците са били принудени да правят дейностите си. Както украинските военни и чиновници по правата на индивида, по този начин и съветското министерство на защитата не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар от АП.

Експерти споделят, че сходни дейности биха били явно нарушаване на Женевските конвенции по отношение на третирането на военнопленниците, което им не разрешава да бъдат изложени на борба или да работят при нездравословни или рискови условия - принудени или не.

„ Руските управляващи може да настояват, че ги набират на доброволна основа, само че е мъчно да си представим сюжет, при който решението на военнопленник може да бъде взето в действителност непринудено, поради обстановката на наложително задържане “, сподели Юлия Горбунова, старши откривател по Украйна в Human Rights Watch.

Ник Рейнолдс, теоретичен помощник за сухопътна война в Royal United Services Institute в Лондон, добави, че „ целият сюжет е пъстър с капацитет за насила. ”

Военнопленникът, сподели той, няма „ голяма независимост на деяние “ и е в „ доста сложна обстановка “.

Видео от РИА Новости демонстрира по какъв начин украинците се кълнат във честност на Русия, държат пушки и са облечени във военни униформи, с цел да се бият в батальон, кръстен на средновековния аристократ Богдан Хмелницки, считан за народен воин в Русия за слагането на части от Украйна под контрола на Москва през 15 век.

Институтът за проучване на войната във Вашингтон сподели, че има предходни отчети за украински Военнопленниците са поканени да „ доброволстват “ за батальона. Те бяха настанени в пандиза Оленовка, който беше взривен през юли 2022 година Русия сподели, че Украйна е унищожила пандиза в източната част на страната с ракета, само че Киев упрекна Москва за гърмежа, с цел да прикрие това, което съгласно нея е малтретиране и убийства на военнопленниците.

Русия също е употребила пандизчии от личните си затвори, с цел да се бият в Украйна в подмяна на по-лека присъда, в случай че оцелеят.

Опитва се също по този начин да укрепи силите си с „ наборна акция в окупирана Украйна “, сподели Каролина Хирд от ISW.

От мобилизирайки украински военнопленници, разгръщайки съветски пандизчии и набирайки украинци, които живеят в окупирани райони, Русия усилва своята бойна мощ, „ без да рискува обществените последствия от провеждането на обща готовност “, сподели Хирд.

По-рано тази година съветските медии оповестиха, че към 70 украински военнопленници са се включили към батальона.

RIA Новости оповестиха, че украинците ще работят като част от друга част в Източна Украйна, а уебсайтът на единицата сподели, че има към 7000 бойци.

Като се има поради местоположението на единицата, Хирд сподели, че чака украинските военнопленници да бъдат ситуирани на фронтовите линии в районите на Донецк и Запорожие.

Рейнолдс сподели, че бойците не са били ситуирани като част от стандартна съветска военна част, само че бяха едно от редицата нередовни формирования, които не се придържат към „ естествената конструкция на силите “.

___

Следете отразяването на AP за войната в Украйна на https://apnews.com/hub/russia-ukraine

Важни истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР