Руска държавна комисия е одобрила продажбата на трите завода на

...
Руска държавна комисия е одобрила продажбата на трите завода на
Коментари Харесай

Руското правителство е одобрило продажбата на заводите на ИКЕА

Руска държавна комисия е одобрила продажбата на трите завода на шведската мебелна компания ИКЕА (IKEA) в Русия на двама локални купувачи, заяви зам.-министърът на индустрията и търговията Виктор Евтухов, представен от Ройтерс.

След началото на съветската инвазия в Украйна стотици западни компании напуснаха Русия, само че продажбата на локалните им активи се затруднява от наредбата, че за покупко-продажби на компании от " вражески " страни е нужна разрешението на специфична държавна комисия.

Пред в. " Известия " Евтухов е показал, че производителят на кухни и кухненско съоръжение " Слотекс " и производителят на дървесина " Лузалес " ще придобият фабриките на ИКЕА. Те ще продължат да работят и ще продават на съветския пазар, съобщи зам-министърът.

По думите му съветските и шведската компания би трябвало да се уточнят по параметрите на договорката. И трите компании резервираха безмълвие по въпроса.

ИКЕА затвори магазините си в Русия през март предходната година и разгласи, че ще продаде индустриалните си мощности. През лятото компанията за малко отвори още веднъж магазините си, с цел да разпродаде останалата там стока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР