Руска антипутинска клетка e планирала да освободи опозиционния активист Алексей

...
Руска антипутинска клетка e планирала да освободи опозиционния активист Алексей
Коментари Харесай

Анти-Путин група искала да освободи Навални по пътя към Сибир

Руска антипутинска клетка e възнамерявала да освободи опозиционния деятел Алексей Навални от затворническия лагер. Това излиза наяве от известие на „ Руският доброволчески корпус “ (РДК) - ултранационалистическа съпротивителна група, чиито членове също се бият против съветските войски в Украйна.

Бойци от РДК и поддръжници на Навални от редиците на правоохранителните органи са създали проект за принудително му освобождение. Те трябвало да нападат конвоя, който е откарал Навални до наказателния лагер в Сибир - на към 1900 километра североизточно от Москва. След което е трябвало да го придвижват до Украйна, съобщи Би Ти Ви. 

„ Според проекта нашата група трябваше да изведе Алексей Навални по пътя към изправителен център и по-късно незабавно да тръгнем с него към граничната зона с Украйна и да се срещнем с разследващата група на РДК. След това трябваше да пресечем границата и да получим леговище “, показват от сформированието, представено от " Билд ".

Но проектът не прорабтва. Мерките за сигурност на съветските секрети служби и затворническата работа, „ предопределени да предотвратят сходни сюжети “, се оказават „ много ефикасни “.

„ Дата и часът на прехвърлянето (в наказателния лагер) бяха отлагани няколко пъти “, а когато Навални в последна сметка придвижен до него, „ нашата група нямаше време да стигне до региона, където беше планувано да стартира началото на интервенцията “, показват от РДК.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР