Руска антипутинска клетка e планирала да освободи опозиционния активист Алексей

...
Руска антипутинска клетка e планирала да освободи опозиционния активист Алексей
Коментари Харесай

Група срещу Путин имала план да освободи Навални по пътя към Сибир и да го придвижи към Украйна

Руска антипутинска клетка e възнамерявала да освободи опозиционния деятел Алексей Навални от затворническия лагер. Това излиза наяве от известие на „ Руският доброволчески корпус “ (РДК) - ултранационалистическа съпротивителна група, чиито членове също се бият против съветските войски в Украйна.

Бойци от РДК и поддръжници на Навални от редиците на правоохранителните органи са създали проект за принудително му освобождение. Те трябвало да нападат конвоя, който е откарал Навални до наказателния лагер в Сибир - на към 1900 километра североизточно от Москва. След което е трябвало да го придвижват до Украйна.

Пред рускоезичното издание „ Медуза “ българският публицист разкрива забавни детайлности към първите моменти откакто стана ясно за гибелта на Навални

„ Според проекта нашата група трябваше да изведе Алексей Навални по пътя към изправителен център и по-късно незабавно да тръгнем с него към граничната зона с Украйна и да се срещнем с разследващата група на РДК. След това трябваше да пресечем границата и да получим леговище “, показват от сформированието, представено от " Билд ".

Но проектът не прорабтва. Мерките за сигурност на съветските секрети служби и затворническата работа, „ предопределени да предотвратят сходни сюжети “, се оказават „ много ефикасни “.

„ Дата и часът на прехвърлянето (в наказателния лагер) бяха отлагани няколко пъти “, а когато Навални в последна сметка придвижен до него, „ нашата група нямаше време да стигне до региона, където беше планувано да стартира началото на интервенцията “, показват от РДК.

По времето на гибелта на Навални организацията е в развой на преразглеждане на проекта и адаптирането му към новите условия в затворническия лагер.

Той изчита 44 книги на британски език, следи акцията на Тръмп и не губи очаквания за Русия

Групата разгласява няколко фрагменти от видеозаписи, които демонстрират Алексей Навални в наказателната колония, където е бил изместен преди прехвърлянето му в затворническия лагер.

Снимки: РДК

Единият от фрагментите демонстрира Навални в шивалнята на пандиза, друга в кабинета на надзирателя. РДК разгласява и устройствения проект на наказателната колония, както и информация за чиновниците в пандиза.

В петък, 16 февруари, Навални умря в пандиза в Сибир. Според формалните известия - ненадейно по време на разходка,

Поддръжниците на Навални обаче упрекват диктатора на Кремъл Владимир Путин и го упрекват в убийството на опозиционера. А съветските управляващи отхвърлят да предадат тялото на Навални, потвърждавайки, че е нужен двуседмичен „ химически разбор “. Според последователите на починалия критик на Путин това са опити за прикриване на следите към гибелта му.

Снимки: РДК

Тя непосредствено упреква Путин за убийството на брачна половинка си

„ За страдание, не успяхме да спасим Алексей. Но стотици политически пандизчии остават в плен. Ние имаме вяра и работим, с цел да ги изтръгнем от лапите на режима по един или различен метод “, декларират още от РДК.

Бойци от крайнодясната РДК се присъедияват към украинската войска, с цел да се бият против Русия. Миналата година бойците навлизат няколко пъти в Русия и водят борби с съветските сили. За връзки сред РДК и организацията на Навални не се знае нищо.

Той бе заточен в най-строгия затвор в зоната на безконечната заледеност

Последните години от живота си Алексей Навални беше в колония във Владимирска област, където имаше проблеми със здравето. Там той продължаваше да води своите борби, както може, с каквото може. Но в края на декември 2023 година мистериозно изчезна, а по-късно се разбра, че е в един от най-строгите затвори в Русия.

Според някои анализатори тя може да се кандидатира за президент на идните избори в Русия

Алексей Навални беше изместен в наказателна колония-3 в селището Харп, откакто през септември апелативният съд отхвърли жалбата му против 19-годишна присъда по дело за „ екстремизъм “. Преди това опозиционерът излежаваше присъдата си в колония №6 със непоколебим режим в Мелехово.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР