Русиягейт“ е реалност. В България констатираме дезинформация, опити за фалшифицирани

...
Русиягейт“ е реалност. В България констатираме дезинформация, опити за фалшифицирани
Коментари Харесай

Сашо Йорданов бие тревога: Руските служби превземат България

„ Русиягейт “ е действителност. В България установяваме дезинформация, опити за фалшифицирани на историята, за регистрация и финансиране преди избори на прокремълски партии и за борба в обществото. “ Това съобщи пред Европейския парламент в Страсбург евродепутатът Александър Йорданов от ГЕРБ-СДС и Европейската национална партия.

Той приказва на спор, отдаден на „ Русиягейт “ – изказванията за интервенция на Кремъл в демократичните процеси в Европейски Съюз. Дебатът бе призован след разкритието на изданието „ Инсайдър “, че латвийската евродепутатка Татяна Жданока най-малко от 20 години насам работи за съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ). Сред създателите на обявата е и българският публицист Христо Грозев.

„ Руската агентура е инфилтрирана в институциите, медиите, гражданските организации, армията и службите за сигурност, банките и фирмите в енергетиката, в университетите. Руските сътрудници назовават войната против Украйна спор. Те приказват за мир посредством териториални отстъпки от страна на Украйна. Според тях поддръжката за Украйна е замесване във война. Те саботират даването на военна помощ. Те настояват още, че нашият съюз се разпада, че с участието в него страните губят своя народен суверенитет, и постоянно допълват, че европейските полезности са непознати на обичайните национални полезности “, продължи Йорданов.
След което посочи, че е чувал такива политически тези и в пленарната зала.

Затова съгласно него от дълго време е време за общоевропейска тактика и акция за секване на съветските агентурни дейности в Европа.

В умозаключение Йорданов прикани за признателност към Христо Грозев поради обявата му за активността на Татяна Жданока.

Думата взе и Андрей Ковачев, съпартиец на Йорданов.

„ Кристално ясна е задачата на съветската политическа върхушка да разедини и отслаби Европейски Съюз, да го направи неефикасен, продънен от спорове и различия “, стартира той.

И даде примерни тематики, по които Москва работи и търси разцепление посредством разпространение на дезинформация. Той назова стопанската система, миграцията, енергетиката, обществените и фамилните тематики, историята, районните спорове като в Каталуния, в Северна Македония и България, в Сърбия и Косово, „ Брекзит “ и доста други.

Липсата на ефикасна декомунизация в просветителната система и публичната среда в Източна Европа прави доста по-лесно въздействието на Русия в тези страни, счита Ковачев. Според него демокрацията има потребност от ефикасна имунна система, с цел да се защищити от тези зловредни въздействия.

Българският евродепутат е уверен, че можем да се предпазим единствено с общи старания на националните държавни управления.

Изказа се и самата Татяна Жданока, която от две години насам е самостоятелен евродепутат. Преди две години тя бе изгонена от проевропейската група „ Зелените “/Европейски свободен алианс (ЕСА), откакто отхвърли да поддържа резолюцията, осъждаща съветското навлизане в Украйна.

„ Да, сътрудник съм. Агент за мир, сътрудник за Европа без фашизъм, сътрудник за правата на малцинствата, сътрудник за Европа от Лисабон до Урал “, съобщи тя.
Жданока е етническа рускиня.

Тя се извини, че не е била сполучлив сътрудник. И упрекна евродепутатите, че освен са считали Русия за стратегически сътрудник, само че и че са взели участие в проведените от нея взаимни конгреси с Москва.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР