Русия заяви в сряда, че е разтревожена от обидната реторика

...
Русия заяви в сряда, че е разтревожена от обидната реторика
Коментари Харесай

Русия е разтревожена от обидната реторика на арменското ръководство

Русия съобщи в сряда, че е разтревожена от " обидната изразителност " и ултиматуми, ориентирани към Москва от политическото управление на Армения, и посъветва Ереван вместо това да употребява подобаващите информационни канали, предава Ройтерс.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова реагира на изказване, направено предходния ден от арменския министър председател Никол Пашинян, който сподели, че страната му ще напусне ръководената от Москва Организация на контракта за групова сигурност (ОДКС) , в случай че блокът за сигурност не изложи в детайли уговорката си да поддържа сигурността на Армения в приемлив метод.

Връзките сред Армения, обичайно непосредствен съдружник на Москва и хазаин на разнообразни съветски военни уреди, са обтегнати, откакто през септември предходната година макар наличието там на съветски миротворци .

ОДКС също не се намеси и военните дейности провокираха

Захарова сподели в сряда, че Русия не възразява против правото на никоя страна да дефинира личната си външна политика въз основа на националните си ползи, само че сподели, че държанието на Армения е погрешно.

" Не можем да не се тревожим от ултиматумите и от време на време обидната изразителност от страна на арменското управление ", сподели тя на брифинг. " Постоянното предпочитание на части от арменския хайлайф да разискват ОДКС отвън тази организация е озадачаващо. "

Тя посъветва Армения да разиска бъдещето на участието си в ОДКС в границите на ОДКС и да употребява двустранни информационни канали с Русия за всичко, което визира двустранните връзки.

През последните месеци и сподели, че Ереван към този момент не може да разчита на Москва, с цел да обезпечи своите отбранителни потребности.

Арменският външен министър Арарат Мирзоян сподели в петък, че, защото се стреми да построи по-тесни връзки със Запада.
 Никол Пашинян: Русия не ни достави оръжия, които сме платили
Никол Пашинян: Русия не ни достави оръжия, които сме платили

Той упрекна съветските медии, че се месят във вътрешните работи на страната му
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР