Русия заяви в понеделник, че работата по създаването на планиран

...
Русия заяви в понеделник, че работата по създаването на планиран
Коментари Харесай

Русия заговори за забавяне появата на газов хъб в Турция

Русия съобщи в понеделник, че работата по основаването на плануван е комплициран план, който ще отнеме време, с цел да се осъществя.

Президентът Владимир Путин предложи концепцията за турски газов хъб - чиито детайлности остават неразбираеми - предишния октомври, по време, когато европейските страни започнаха внезапно понижаване на вноса на съветски газ в отговор на военните дейности на Русия в Украйна. На форума Руска енергийна седмица Путин предложи основаването на най-голямата сходна платформа в европейската част на Турция и пренасочване на размера газ, чийто пренос към този момент не е вероятен през Северен поток, към този хъб. Анкара приветства тази самодейност и съобщи, че забележителна част от инфраструктурата и център за търговия с газ в Истанбул към този момент е подготвена.

 Шефът на Eni: Хъбът на Путин в Турция е неосъществим без нови газопроводи Шефът на Eni: Хъбът на Путин в Турция е неосъществим без нови газопроводи

Турция поставя старания за осъществяване на плана за газов хъб допустимо най-скоро, сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган предходната неделя. " Постигаме бърз прогрес, с цел да превърнем страната ни в център за произвеждане, превозване и търговия с природен газ. също развиваме нашите тръбопроводи и уреди за предпазване на газ ", цитира го телевизионният канал TRT.

По същото време източник от Министерството на енергетиката и естествените запаси на Турция сподели за ТАСС, че планът за газов хъб в Турция ще бъде осъществен в границите на една година. В момента се работи по споразумяване на правните въпроси по плана. Все още е мъчно да се каже тъкмо по кое време ще бъде изцяло приключен ", сподели източникът.

" Ясно е, че това е много комплицирана работа, това е много комплициран план, който, за жалост, не може да бъде осъществен без времеви промени, без механически или други проблеми ", сподели през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти. " Такива обстановки са неизбежни във връзка с турския хъб. Ние ще го следваме, ще продължим да работим с нашите турски сътрудници.

Песков за първи път сподели през февруари, че може да има закъснение на проекта вследствие на опустошителното земетресение, което удари югоизточна Турция и Сирия.

Някои западни столици са загрижени, че всеки турски газов хъб, който включва съветски газ, може да разреши на Москва да маскира износа, който е глобен от Запада поради дейностите й в Украйна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР